NATO RUŠI DODIKA! SPREMA SE JEZIV NAPAD! Hitno se oglasio Miloradov SAVETNIK i otkrio sve detalje PAKLENOG PLANA Zapada

Izvor/medij: Happy TV
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Kao u špijunskom filmu: Javni mediji prigrlili teoriju zavjere o Dodikovoj otmici

Savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da nema saznanja o tome da NATO navodno "sprema napad na Milorada Dodika" i da iako takve informacije možda deluju malo preterano, ono što zasigurno zna jeste da Dodik i Republika Srpska i te kako smetaju zbog toga što vode autentičnu politiku i što bez obzira na pritiske ne pristaju da budu bilo čiji pioni ili poslušnici.

Kovačević je to rekao komentarišući pisanje podgoričkog portala IN4S "da NATO sprema napad na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika", a navedena otmica, kako se navodi, bila bi realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja.

"Ono što isto tako zasigurno znam jeste da je od Dodika na velikom broju sastanaka i u velikom broju telefonskih razgovora traženo da odustane od principijelnog zalaganja za dosledno poštovanje Dejtonskog sporazuma i od toga da se nepokolebljivo bori za zaštitu i jačanje statusa Republike Srpske, a da baš nijednom, u bilo kojem razgovoru nikada nije zatraženo od njega da odustane od bilo kakve navodne korupcije", rekao je Kovačević, prenela je Srna.

S obzirom na to da Dodik nije odustao da se bori za dosledno poštovanje Dejtonskog sporazuma i da se nepokolebljivo bori za zaštitu i jačanje statusa Reublike Srpske, te da se Republici Srpskoj vrati sve ono što joj po Ustavu pripada, rekao je Kovačević, kao odgovor je dobio uvođenje sankcija zbog nekakve navodne korupcije.

"Kao odgovor je dobio i da kontrolisano Tužilaštvo BiH ponovo pokreće predmete za koji istraga traje već 15 godina bez ikakvog rezultata, bez ikakvog ishoda iz razloga što aposlutno nikakvi dokazi o bilo kakvim nelegalnim radnjama ne postoje", naveo je.

On je rekao da je potpuno jasno da će usled nove krize i situacije u Ukrajini pritisci na Republiku Srpsku, kao i na Milorada Dodika biti sve jači i jači.

 

"Ali ono što je potpuno sigurno jeste da Milorad Dodik i Republika Srpska neće pokleknuti i neće odustati od toga da vode autentičnu politiku isključivo u interesu naroda i građana Republike Srpske i da iz dana u dan rade samo sa jednim ciljem da Republika Srpska bude očuvana, da bude jača i da građani Republike Srpske u njoj žive sve bolje i bolje", rekao je Kovačević.

Članak indeksiran 31. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me