NATO SPREMA OTMICU DODIKA?! Razlog bizaran - Šta je svrha?

Izvor/medij: N portal
Ocjena: Teorija zavjere Spin Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Kao u špijunskom filmu: Javni mediji prigrlili teoriju zavjere o Dodikovoj otmici

NATO sprema napad na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, a navedena otmica bi se realizovana prepadnom akcijom kopnenih snaga Alijanse uz helikoptersku podršku, nakon čega bi se Dodik avionskim letom NATO-a nasilnim putem prebacio u neku od trećih zemalja, piše crnogorski portal IN4S.

Portal IN4S naopominje da je NATO u posljednjih nekoliko dana ojačao svoje borbene efektive u BiH, čemu u prilog ide i činjenica da se u poslednjih nekoliko dana intenziviralo delovanje američke vojno-transportne i izviđačke avijacije nad teritorijom BiH.

Registrovani su i svakodnevni provokativni pokreti kopnenih snaga NATO-a, pre svega na području Republike Srpske, što zvaničnici Alijanse pravdaju „redovnim aktivnostima“.

Međutim, kako ekskluzivno saznaje IN4S, „pravi razlog ovakvih taktičkih razmeštanja i sveukupnih aktivnosti NATO-a su navodne pripremne radnje za protivpravno lišenje slobode Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH“.

Portal navodi da bi formalni razlog otmice Dodika bio sadržan u činjenici što on nije osudio specijalnu vojnu operaciju i denacifikaciju u Ukrajini, ili pak kroz fingirane sudske procese zbog navodne korupcije.

U svakom slučaju, povod bi bio trivijalnog, a akcija izuzetno nasilnog karaktera, piše portal.

Prema procenama izvora IN4S, ovo bi bio samo međukorak u okviru jedne šire strategije destabilizacije Balkana, a ona se svodi na izazivanje adekvatnog odgovora i reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, s obzirom na strategijsku važnost i značaj Republike Srpske za Srbiju.

Takođe, stratezi NATO procenjuju da Srbija i Srpska u ovom trenutku ne mogu dobiti značajniju podršku Ruskoj Federaciji zbog aktuelnih dešavanja u Ukrajini, te shodno tome razvijaju navedene subverzivne varijante ne samo po pitanju Republike Srpske, već i pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.                                                                                                                               

Članak indeksiran 31. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me