Raskrinkavanje.ba

SVI RECEPTI SU ZA 5 → NAUČNICI PRONAŠLI UZROK LEUKEMIJE?! Djeca masovno obolijevaju zbog jedne GREŠKE roditelja, NE ČINITE OVO!

26.11.2019
Tekst članka

Naučnici su nakon više od 30 godina istraživanja došli do zaključka da se akutna limfoblastična leukemija, bolest koja najčešće napada djecu, može sprečiti na jednostavan način. Naime, naučnici su došli do zaključka da preterana čistića može da dovede do ove bolesti. U prosjeku jedan od 20 djece ima genetsku predispoziciju za ovu bolest, ali ako se dječiji imunitet razvije kako treba dijete će ostati zdravo.

Ipak, ako ne bude bilo izloženo određenim mikrobima do prve godine njihov imunitet se neće dobro razvijati i neće znati kako da se nosi sa infekcijama. Upravo je ovo razlog zašto je čistoća povezana sa raznim bolestima i alergijama. Roditelji danas teže da sve oko djece drže u savršenoj čistoći, ali ne shvataju da djeca treba da dođu u kontakt s određenim bakterijama dok odrastaju jer tako jačaju imunitet.

Važno je da djeca budu u kontaktu s drugom djecom, da se igraju u zemlji i prirodi, da budu u kontaktu sa životinjama. Zanimljivo je da u manje razvijenim zemljama gdje su djeca više izložena mikroorganizmima nije došlo da porasta bolesti povezanih sa slabim imunitetom kao što su dijabetes tipa 1 i multipla skleroza.

SIMPTOMI LEUKEMIJE:

1. Blijeda koža

2. Umor

3. Infekcije i temperatura

4. Kratak dah

5. Sporo zarastanje rana

Drugi simptomi leukemije – “Pored navedenih, simptomi leukemije mogu biti i noćno preznojavanje i osetljivi i bolni zglobovi”, otkriva Barnart, a Vedlej kaže da treba obratiti pažnju i na gubitak težine. Krvarenje iz nosa, natečeni ili uvećani limfni čvorovi, pad ili skok tjelesne temperature takođe su simptomi ove opake bolesti.

Dijagnoza – Ako doktor posumnja na leukemiju, poslaće vas na dodatne testove, kako bi se utvrdio broj crvenih krvnih zrnaca i trombocita.

Ako rezultati potvrde pretpostavljenu dijagnozu, ljekar će vas poslati kod hematologa, doktora specijalizovanog za poremećaje i rak krvi, koji će odrediti tip bolesti i način liječenja, piše stil.rs novi.ba

Članak indeksiran 11.08.2021. Zadnji put osvježen 11.08.2021.

Ocijenjeno u analizi