Raskrinkavanje.ba

Stil → Ne bacajte ih: Banane sa tamnim tačkama pomažu u borbi protiv raka

17.04.2014
Tekst članka

Tamne mrlje na banani su obično smatrane znakom da banana više nije dobra i ukusna. Međutim, istina je sasvim drugačija: istraživanja pokazuju da tamne mrlje na banani sadrže TNF ili faktor nekroze tumora

Pored jabuke, banana je verovatno najzdravije voće na svetu. Njene zdravstvene koristi su mnogobrojne, a da ne spominjemo koliko je ukusna.

Međutim, šta raditi sa bananom kada se na njoj pojave tamne tačkice? To upućuje na činjenicu da je ona prezrela, ali postoji još jedan razlog zbog kojeg bi trebalo da obožavate takve banane.

 

Kafa, banane i jogurt

su idealni za početak dana, a više o tome saznajte OVDE.

 

 

Banane se obično beru još dok su zelene, pa nakon berbe počinju prirodno da sazrevaju. Nakon nekoliko dana one dobijaju njihovu prepoznatjivu žutu boju, pa je tada i njihova hranjiva vrednost na najvišem nivou. Posle toga dolazi do pojave tamnih tačkica, što upućuje na njihovu prezrelost.

Tamne mrlje na banani su obično smatrane znakom da banana više nije dobra i ukusna. Međutim, istina je sasvim drugačija: istraživanja pokazuju da tamne mrlje na banani sadrže TNF ili faktor nekroze tumora.

 

OVDE saznajte kojih 5 zdravstvenih problema rešava banana.

TNF ima sposobnost borbe protiv abnormalnih ćelija u organizmu, a samim tim dolazi do poboljšanja imunološkog sistema organizma. Nažalost, konzumiranje banana sa tamnim mrljama ne preporučuje se dijabetičarima, a nivo mikronutrijenata nije tako visok kao kod banane koja ima “savršenu” žutu boju.

Članak indeksiran 02.04.2024. Zadnji put osvježen 03.04.2024.

Ocijenjeno u analizi