NEMAČKA NA NOGAMA! NAPADNUTA ANGEL MERKEL SA AUTO BOMBOM! EVO i prvih informacija…(VIDEO)

Izvor/medij: Žena Portal
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Njemačka kancelarka nije “napadnuta autobombom”

Glavna vijest ovoga jutra je svakako informacija koju prenosi svi evropski mediji, a povezana je sa njemačkom i Berlinom, a u središtu cijele priče je prva žena Njemačke, njihova kancelarka Angela Merkel. Kako javlja Rojters auto za kojeg se sumnja da je u sebi imao eksploziv se zakucao u kapiju kancelarke Angele Markel.

nače danas Angela Merkel danas ima sastanak sa svjetskim državnicima  vezano za trenutnu situaciju oko pandemije korona virusa. Kada je policija odmah reagovala, radilo se o karavan vozili crne boje, čiji je vozač odmah uhapšen. Naknadnom provjerom se utvrdilo da nije bilo eksploziva unutra, ali je bila jedna poruka ispisana na vratima.

Naime, ovdje je riječ o protestantima koji su imali poruku za Angelu Merkel, a bijelom bojom je bilo ispisano “Stop globalističkoj politici”. Međutim, i sa druge strane automobila je bila jedna poruka na kojoj je isto bilo ispisano bijelom farbom “Vi, ubice starijih i djece”. 

Cijela konferencija se trebala održati video putem, a Angela Merkel ima neke nove mjere koje bi pomogle u suzbijanju pandemije covida 19. Kako Bild prenosi, za ne povjerovati je to, da je gotovo isti automobil udario u kapiju kancelarije u februaru 2014 godine. Tada su poruke bile ispisane vezano za klimatske promjene, a danas je ipak malo drugačija tematika poruka, nema povrijeđenih a 48 godišnji vozač je priveden.

Članak indeksiran 27. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me