NEŠTO SE SPREMA?! BEOGRAD I PRIŠTINA DA POVUKU GRANICU NA IBRU! Bivši šef CIA ima plan za rešenje kosovoskog čvora!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Gađanje titulama: Saradnik Dodikovog lobiste kao “bivši šef CIA”

Bivši šef CIA za Balkan Stiven Mejer kao rešenje za KiM predlaže dogovor Beograda i Prištine oko podele teritorije, navodeći da bi ta granica trebalo da bude na Ibru

 

On je u autorskom tekstu za "Nedeljnik" naveo da bi Beograd trebalo direktno da se obrati Prištini, jer, kako kaže, ako bi Beograd i Priština mogli da se dogovore oko tet-a-tet susreta možda bi bilo moguće da pronađu istinski kompromis, povoljan po obe strane.

- Mogu da počnu time što će shvatiti da obe strane moraju da se odreknu nečeg vrednog i da će biti nezadovoljnika i u Srbiji i na Kosovu koji neće pristati ni na kakav predloženi kompromis - napisao je Mejer i dodao da SAD ne bi trebalo da se uključe u to, jer je svako mešanje te zemlje u prošlosti "bilo preispoljeni krah".

On smatra i da bi granica trebalo da bude iscrtana na reci Ibar - da sve na severu pripada Srbiji, a sve južno Kosovu, a da svi koji ne žele da žive na jednoj strani, pređu na drugu.

Stanje stvari bi povremeno proveravali UN, OEBS, EU ili svi zajedno, predlaže Mejer i dodaje da bi srpski verski, kulturni i istorijski objekti bili zaštićeni.

Mejer smatra i da bi u duhu kompromisa trebalo dozvoliti referendume u takozvanoj Preševskoj dolini, kako bi se videlo da li oni žele da budu u Srbiji ili na Kosovu.

 

DODIK STAO UZ TRAMPA, ONI KOJI HOĆE DA VAS SMENE BI DA SRUŠE SVET! Podrška Trampu je podrška vrednostima za koje se decenijama borimo!

- Iako ovo nije savršeno rešenje, moglo bi da znači dobar početak. Ali da bi funkcionisalo, Srbija i Kosovo moraju da imaju hrabre, odlučne, nepokolebljive lidere koji zaista žele da dođu do kompromisa - zaključio je Mejer.

Bivši šef CIA-e je ocenio i da bi vlasti u Beogradu i formalno morale da se odreknu Briselskog sporazuma, ukoliko su stvarno zainteresovane za kompromis sa Prištinom, jer kako je rekao, sporazum nije dobar po nacionalne interese Srbije, prenosi Tanjug.

(FOTO/VIDEO) OD ERBASA SMO UZELI MOĆNE H-145, malo ih izmenili i napravili JOŠ BRUTALNIJIM! TAKO TO RADI VOJSKA SRBIJE!

Govoreći o zainteresovanosti administracije američkog predsednika Donalda Trampa za Balkan, Mejer kaže da za to postoje dva velika razloga - jer region nije igrao po američkom diktatu u poslednjih 25 godina i jer su tu Rusi.

Kako kaže na Balkanu SAD i Rusija sprovode obaveštajne, diplomatske, političke i bezbednosne aktivnosti jedni protiv drugih, odnosno koriste Balkan kao „primarno poprište" na kojem špijuniraju i kontrašpijuniraju jedni ruge.

HRVAT "MRTAV LADAN" USRED SRBIJE PARKIRAO AUTO SA USTAŠKIM ZNAMENJEM! Policija uhapsila trojicu Srba jer su polupali vozilo sa ustaškim simbolima!

- Pitanje Kosova je važno Vašingtonu i Moskvi ne zato što ih zanima dobrobit Kosova, već zato što žele da nadmudre jedni druge - kaže Mejer.

Članak indeksiran 30. 12. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me