Nestvarno! Kraj za Đerara Pikea, "Waka-Waka" Barselona u novoj deceniji!

Izvor/medij: Sportske.net
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: I domaći mediji se “upecali” na satirični članak španskog Mundo deportiva

Ostalo je još 18 meseci, sa terena ulaze u sve strukture kluba, a raspored se već zna...

Još dve godine, i sve je gotovo.

Naime, Đerar Pike je najavio da će se povući u leto 2020. ostalo mu je dakle jođ sezona i po, posle toga odlazi u penziju.

Razlog je njegova želja da se okuša u ulozi koju sanja celog života, štoper Barselone će se kandidovati za predsednika kluba.

Pike koji u februaru puni 32 godine, smatra da je vreme da ga u novoj deceniji zameni neko mlađi, od malih nogu je član kluba, pre nekoliko godina je proslavio četvrt veka kao Barsin "socios", deda ga je upisao čim se rodio.

Bio je u "La Masiji" od 1997. do 2004. zatim četiri godine u Junajtedu, vratio se 2008. i od tada je sa Barsom pokorio svet, osvojio tri titule Lige šampiona i sedam domaćih šampionata, ušavši u istoriju kao jedan od najtrofejnijih fudbalera Barselone u istoriji.

"Mundo deportivo" prenosi da Pike želi godinu dana da se pripremi za ulogu prvog čoveka kluba, mandat sadašnjeg predsednika Bertomeua ističe 2021. i čini se da i kada bi se kandidovao, protiv Pikea ne bi imao šanse.

Šta je plan štopera Barselone?

Direktor bi bio Pujol, a na klupi bi sedeo tandem Ćavi-Inijesta.

"Nou Kamp" će biti renoviran, a košarkaši će dobiti novu dvoranu. Stadio bi dobio sponzorsko ime, Japanci su spremni da ulože blago u Pikeove projekte, delom i zbog Šakire, a jedna od ideja je da se stadion nazove "Waka Waka Kamp Nou", mada je to samo predlog.

U svakom slučaju, zlatna generacija preuzima konce, a kada Leo Mesi ode, čeka nas novo poglavlje istorije.

Članak indeksiran 09. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me