NESVAKIDAŠNJI LJUBAVNI TROKUT: Prisilila muža da se oženi najboljom prijateljicom, pa saznala da joj je dijagnoza pogrešna…

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: Hina o slučaju u Iranu: Poligamijom do zdravlja

Slučaj žene koja je prisilila supruga da se oženi njezinom prijateljicom jer je mislila da umire od raka, prije nego što je doznala da je dijagnoza pogrešna, okrenuo je naglavačke iranski obiteljski zakon.

Pošto je dobila terminalnu dijagnozu, Mahtab, 35-godišnja majka dvoje djece, rekla je suprugu da se oženi njezinom najboljom prijateljicom prije nego što umre.

 

Nova supruga brzo je zatrudnjela.      

 

Tada se ispostavilo da je Mahtabina dijagnoza pogrešna.

 

Sada Mahtab želi da obiteljski sud prisili supruga, Muhameda, da se razvede od nove žene. Ali Muhamed se opire.

 

Mahtab tvrdi da je željela najbolje za svoju obitelj, ali sada, u svjetlu pogrešne dijagnoze, zamjenska supruga mora otići.

 

S ovakvim se slučajem nisu susreli niti najiskusniji iranski odvjetnici.

 

Muhamed tvrdi da su i on Mahtabina prijateljica bili protiv njezine sugestije, ali ih je ona prisilila ustrajući da ispune njezinu posljednju želju.

 

Iako prvotno nije htio drugu ženu, Muhamed kaže da sada ne može trudnicu izbaciti na ulicu. Pristaje živjeti s obje supruge i brinuti se za njih. To je prema iranskom obiteljskom zakonu moguće. Ali Mahtab na to ne pristaje.

 

Sudac Behrus Mohadšeri, koji vodi slučaj, kaže da mu je unatoč desetljećima iskustva na obiteljskom sudu ovo potpuno nov teritorij. Pa si je uzeo dodatno vrijeme za razmišljanje i donošenje poštene odluke. 

 

 

 

(Index/SB)

Članak indeksiran 21. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me