Raskrinkavanje.ba

BH dijaspora → Nezapamćen skandal u Sarajevu: Dodik seli iz zgrade Predsjedništva BiH?!

26.11.2018
Tekst članka

Dodik će, tako, biti prvi srpski član Predsjedništva BiH čiji će kabinet u Banjoj Luci biti u zgradi Vlade RS-a

Kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Banjoj Luci nalaziće se u zgradi Vlade Republike Srpske, saznaje Insajder.

Izvori portala otkrivaju da su radovi na rekonstrukciji prostorija na 16. spratu zgrade Vlade RS-a, gdje se donedavno nalazio restoran, skoro završeni te da bi Dodik, kako kažu, uskoro trebalo da zvanično useli u svoj novi kabinet.

– Radovi na opremanju kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH u Banjoj Luci počeli su odmah nakon završetka izbora, a prije nekoliko dana u kabinet je dopremljen i namještaj. U novim prostorijama biće postavljeni i uređaji koji će omogućiti Dodikovo prisustvo sjednicama Predsjedništva BiH u Sarajevu putem video-linka, što je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH najavio još u vrijeme predizborne kampanje – ističu neimenovani sagovornici tog portala. 

Dodik će, tako, biti prvi srpski član Predsjedništva BiH čiji će kabinet u Banjoj Luci biti u zgradi Vlade RS-a.

Dodikov prethodnik na toj funkciji Mladen Ivanić kabinet u Banjoj Luci imao je u zgradi Narodnog pozorišta RS-a, jer mu Dodik nije dozvolio da koristi prostorije u Palati Republike Srpske u kojima je boravio Nebojša Radmanović kada je bio u Predsjedništvu BiH, prenosi BN.

Članak indeksiran 28.11.2018. Zadnji put osvježen 28.11.2018.