Neki sastojci ne idu zajedno u salati, mada to izgleda kao jako dobra i ukusna kombinacija, kao što je kombinacija paradajza i krastavaca. Niko ne može jednostavno da odbije ovu kombinaciju, koja ostavlja bez daha u svim mogućim varijantama.
Svako od ovih povrća ima različito vrijeme probave, i veoma je bitna stavka u cijeloj ovoj priči, a prema i više nego poznatom Ayurvedi moramo znati tačno vrijeme probave svake pojedene hrane prije nego što ih zajedno pomiješamo.
Oglasi
Kombinovanje namirnica koje imaju različito vrijeme probave nije nimalo poželjno, ni u jednom mogućem trenutku. Kombinujući takve sastojke može doći do fermentacije hrane u želucu i tako se može otrovati cijelo tijelo.
RELATED POSTS
Jul 2, 2019
Jul 2, 2019
Jer, ako slučajno niste znali krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i nikada ih ne bi trebali uzimati zajedno, eto, sada i to morate da znate. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije, a to može uzrokovati brojne probavne probleme.
Koje još kombiancije hrane nikada ne biste trebali jesti?
Voće nakon obroka
Voću je potrebno i više nego dosta vremena da se probavi u organizmu pa se ne bi smjelo dugo zadržavati u želucu.