Ni Za Živu Glavu: Krastavac I Paradajz Nikada Ne Jedite Zajedno U Salati: Ovo Je Glavni Razlog

Izvor/medij: Nezavisni
Ocjena: Pseudonauka Dezinformacija
Raskrinkano u: Sezonska dezinformacija o sezonskoj salati

Definitivno smo sigurni, da ste ostali u čudu kada ste pročitali ovaj naslov, koji realno ne ide sa zdravim mozgom. Popularna šopska salata od paradajza i krastavaca, je jedna od najomiljenijih na ovim prostorima. Pitate se zašto je to tako uopšte? Naime, jedini kriterij koji ljudi imaju kada su u pitanju miješane salate su ukusni sastojci, koji su jednostavno neododljivi, ali bez obzira na ukus postoje i druge stvari koje se moraju uzeti u obzir.

salataNeki sastojci ne idu zajedno u salati, mada to izgleda kao jako dobra i ukusna kombinacija, kao što je kombinacija paradajza i krastavaca. Niko ne može jednostavno da odbije ovu kombinaciju, koja ostavlja bez daha u svim mogućim varijantama. 

Svako od ovih povrća ima različito vrijeme probave, i veoma je bitna stavka u cijeloj ovoj priči, a prema i više nego poznatom Ayurvedi moramo znati tačno vrijeme probave svake pojedene hrane prije nego što ih zajedno pomiješamo.

 

Oglasi

Kombinovanje namirnica koje imaju različito vrijeme probave nije nimalo poželjno, ni u  jednom mogućem trenutku. Kombinujući takve sastojke može doći do fermentacije hrane u želucu i tako se može otrovati cijelo tijelo.

stomak

RELATED POSTS

Magazin

Nije više mogla da šuti, javno protrtljala: Ana Korać dovodi ždrijepce kući i bavi se najstarijim zanatom, zna se i…

Jul 2, 2019

Magazin

Balkan u totalnoj nevjerici i strahu: Otac monstrum, na najgori mogući način presudio svojoj rođenoj bebi

Jul 2, 2019

Jer, ako slučajno niste znali krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i nikada ih ne bi trebali uzimati zajedno, eto, sada i to morate da znate. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije, a to može uzrokovati brojne probavne probleme.

Koje još kombiancije hrane nikada ne biste trebali jesti?

Voće nakon obrokavoce-i-povrce

Voću je potrebno i više nego dosta vremena da se probavi u organizmu pa se ne bi smjelo dugo zadržavati u želucu. 

Članak indeksiran 02. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me