Raskrinkavanje.ba

Nova.rs → Nije joj bilo spasa: Devojčica (10) preminula od meningitisa, zbog jedne stvari niko nije sumnjao na opaku bolest

17.01.2023
Tekst članka

Desetogodišnja devojčica iz Zenice preminula je u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu. Kako prenose mediji, prvobitno bezazlena situacija se zakomplikovala, a lekarskim pretragama utvrđeno je da se radi o meningitisu koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesrećnoj devojčici nije bilo spasa.

Reč je o devojčici koja je štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici, a koja se lekaru javila prvobitno sa tegobama boli zuba i glave.
Navodno nije imala izrazito povišenu temperaturu pa je nakon propisane terapije i analize krvi otpuštena na kućno lečenje, prenosi Avaz.

U zvaničnim otpusnom pismu bolnice navodi se kako je ustanovljeno da je devojčica lečena od strane nadležnog osoblja ustanove.

 

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

 

 

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizovana je na odeljenje Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premeštena je u Kliniku za dečije bolesti KCU Sarajevo.

Uprkos nadljudskim naporima lekara, devojčica je preminula.
Lekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu.

Članak indeksiran 19.01.2023. Zadnji put osvježen 19.01.2023.

Ocijenjeno u analizi