Raskrinkavanje.ba

Sandžak danas → Niko ne želi preuzeti tijelo ubice Nermina Sulejmanovića

15.08.2023
Tekst članka

Niko ne želi preuzeti tijelo ubice Nermina Sulejmanovića

Gradačac – U malom gradu Gradačcu još uvijek odzvanjaju stravični događaji koji su se odigrali prije četiri dana. Pomahnitali ubica Nermin Sulejmanović šokirao je javnost brutalnim ubistvom svoje supruge Nizame Hećimović, a njegov monstruozni čin zgrozio je cijelu naciju kada je snimak tog stravičnog čina objavio na društvenoj mreži Instagram.

Četiri žrtve su izgubile život u ovom krvavom masakru. Nizama Hećimović, nevini prolaznik Đengiz Onder i njegov sin Denis Onder, te supruga Đengiza, Harisa Onder. Pored toga, policajac Husein Kotorić i Nedim Pamuković su teško ranjeni dok su pokušavali zaustaviti bespomučno nasilje.

Nermin Sulejmanović, počinitelj ovog užasnog zločina, nije stao samo na izvođenju neopisivih zločina. On je svojevrsno potpuno ogolio svoju okrutnost i bezdušnost objavljivanjem snimka ubistva svoje supruge na društvenoj mreži Instagram. Taj potez je izazvao šok i zgražavanje širom zemlje, dovodeći u pitanje granice ljudske okrutnosti i moralnih propusta.

Nakon svog brutalnog čina, Sulejmanović se odvezao do farme u Ledenici Donjoj, gdje je okružen policijskim snagama, odlučio okončati svoj život samoubistvom. To je završni čin ovog tragičnog događaja, ali ostavlja za sobom niz pitanja koja i dalje nemaju odgovor.

Jedno od tih pitanja je gdje će biti sahranjen ili ukopan Sulejmanović. Prema informacijama dobijenim od lokalnog portala “Avaz”, niko ne želi preuzeti tijelo ovog ubice, čak ni njegov otac. Očigledno je da je njegova okrutnost ostavila neizbrisiv trag na ljude oko njega, čineći ih nespremnim za bilo kakvu povezanost s njegovim tijelom.

Zijada Vuković-Pamuković, Nizamina tetka, podijelila je svoje šokantno iskustvo s novinarima portala “Avaz”. Prema njenim riječima, Nermin Sulejmanović je nasilno upao u kuću uzvikujući prijeteće riječi i držeći pištolj uperen prema njoj.

Ovaj tragičan događaj ostavlja za sobom duboke rane u zajednici Gradačca i cijele zemlje. Javna osuda ovakvih brutalnih činova podsjeća nas na važnost zajedničke borbe protiv nasilja i promoviranja sigurnijeg društva za sve građane.

Članak indeksiran 21.08.2023. Zadnji put osvježen 21.08.2023.

Ocijenjeno u analizi