Niko nije znao pravo ime DONALDA TRAMPA – svi su se šokirali kada su čuli kako se zove. Rođen je u Pakistanu!

Izvor/medij: MyAlea
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Laži o porijeklu američkih predsjednika

Da li vi možete da vjerujete da je DONALD TRAMP rođen u Pakistanu, tačnije u regiji Waziristan? Ni mi ne možemo da vjerujemo, baš kao ni vi, ali navodno postoje dokazi koji govore da je DOnald Tramp sa tih područja, a u nastavku teksta možete da otkrijete i koje je to pravo ime prvog čovjeka Sjedinjenih Američkih država.

Ova regija Waziristan je inače poznata po tome što nju kontroliraju talibani. Pakistanska televizija, koja se zove Neo News je objavila jedan zanimljiv prilog o životu prvog čovjeka Amerike. Oni su rekli kako se on ne zove Donald, nego da je njegovo pravo ime Davud Ibrahim Khan, odnosno da je on kada je bio dječak svoje prve godine proveo na samoj granici Pakistana i Afganistana. Neki misle da je on pohađao i mekteb.

Jedna pakistanska televizija je potvrdila da su njegovi roditelji stradali u jednoj prometnoj nesreći. Davud je ostoa sam, ali je britanski oficir koji ga je vidio odlučio odvesti u London. Iz Londona se preselio u Ameriku, pošto ga je jedna porodica usvojila i povela sa sobom. Hraniteljska porodica mu je promijenila ime i dala Donald.

Neki ljudi ne mogu da vjeruju da je to moguće, ostali su iznenađeni kada su čuli da je ovo pravo ime Donalda Trampa, ipak trebate da uzmete sve sa rezervom, jer ne znate na čemu ste. Ovaj tekst je otprilike objavljen prije mjesec dana, odnosno objavila ga je pakistanska televizija. Istina je da dječak sa slike mnogo liči na Donalda, kao da je mali Donald u pitanju.

Ipak, ne znamo da li su ovo samo teorije zavjere ili je ipak istina, najbolje će biti ako vi ovo pogledate, jer ćete tako najbolje i sami znati šta je istina, a šta ne? Da li je Donald zaista ovaj dječak Davud Ibrahim Khan sa slike ili ne?

 

 

Teorija zavere ili konspirativna teorija je pokušaj da se objasni krajnji razlog nekog (najčešće društvenog, političkog, ili istorijskog) događaja, kao tajni plan tajnog udruženja moćnih osoba (često opisanih kao “moćna elita”), uz negiranje da je događaj rezultat direktne aktivnosti učesnika ili spontani događaj. Termin teorija zavere nekad ima i negativnu konotaciju, u smislu paranoičnog i neosnovanog verovanja. Konspirativne teorije (teorije zavere) je prvobitno neutralno značenje i označavanje bilo kojeg kriminalnog ili političkog tvrđenja. Vremenom je termin dobio pežorativno značenje i upotrebljavao se za isklučivo označavanje tajne zavere moćnih činioca. Zastupnici konspiracijskih teorija tvrde da su ove grupe vlade, tajne službe, moćne korporacije, međunarodne organizacije, tajna društva, predstavnici određenih naroda ili religia ili vanzemaljske civilizacije.

Sama upotreba termina “konspirativne teorije” je do iste mere problematična jer ovaj termin upotrebljavaju pre svega skeptici, i protivnici ove teorije zavere i pri tome mu daju negativan i sraman smisao. Ako govornik obeleži tako neku tvrdnju onda daje na znanje da je to nedokazano i smišljeno. Termin se upotrebljava da bi se tvrđenje automazski diskvalifikovalo kao smešno, neispravno, paranoidno, bizarno ili iracionalno. Ka privlačnosti konspirativnih teorija doprinosi težnja za nalaženjem jednostavnog uslova komplikovanih i teško obješnjivih događanja.

Najčešći predmet rasprava u teorijama zavere su: masoniiluminatinovi svetski poredakmultinacionalne korporacijeVatikanPentagon i mnoga druga moćna ili tajna udruženja.

 


Source: zgubidan.com

Članak indeksiran 21. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me