Raskrinkavanje.ba

Nove-Vijesti → NIKO VAM NEĆE NIKAD REĆI OVO O SECOND HAND RADNJAMA: SUROVA ISTINA KOJU NE ZNATE, A KUPUJETE U NJIMA…

15.09.2018
Tekst članka

Danas gotovo na svakom koraku da možemo pronaći radnju polovne robe ili kako mnogi zovu second hand.

 U tim radnjama mogu se pronaći brojne stvari, kako ekskluzivne tako i one manje vrijedne. Kako god, za novac po kojim se te stvari prodaju second hand je odlična stvar.  Jedna od mušterija  prisjeća se  da je svega sto dinara platila najjeftiniju polovnu stvar. U pitanju je bio je ekskluzivni top od svile sa nekom pokidanom kopčom, a faktički, ovdje unikat nađeš, ne možeš dvije iste stvari nači, kaže Tatjana koja je inače naučni radnik.

Iako među narodom često vlada mišljenje da samo oni najsiromašniji kupuju u ovim radnjama, ovdje pretežno ljudi s novcem kupuju, siromašni i ne ulaze jer  očito ne znaju šta mogu ovdje naći, obrazovan čovjek zna da je za 500 dinara original košulju kupio, zna šta je nabavio, drugi ne zna za to izjavila je Tatjana.

Kako god, stručnjaci poručuju da u ovakvim radnjama ne bi trebali kupovati donji veš i  kupaće kostime jer se na njima izlučuju bakterije i tjelesne tečnosti. Osim toga, nije poželjno da kupujtete ni  madrace, kauče, kolijevke tza djecu, dječije krevete, kao i auto-sjedišta.

Članak indeksiran 04.01.2019. Zadnji put osvježen 04.01.2019.

Ocijenjeno u analizi