Raskrinkavanje.ba

Slobodna Bosna → NIKOLIĆ PRELOMIO, RUŠI VUČIĆA: Osniva stranku I CIJEPA SNS KOJEG SU ZAJEDNO OSNOVALI

27.07.2018
Tekst članka

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić vraća se u politiku, kažu neki pouzdani izvori iz okruženja bivšeg predsjednika Srbije!

Nakon duže pauze, Tomislav Nikolić je prelomio i riješio da se vrati u politiku. Kako saznajemo, Nikolić je okupio izvijestan broj pristalica i simpatizera Srpske napredne stranke s kojima će oformiti novu stranku, treću po redu u njegovom bogatom političkom opusu.

 

 

Ovoj političkoj partiji će se, po svoj prilici, priključiti i Velimir Ilić, bivši ministar za kapitalne investicije, građevinu i urbanizam kao i Saša Mirković, poznati producent i političar, predsjednik pokreta Cela Srbija.

 

Izvori tvrde da će se toj novoj partiji kasnije pridružiti i gradonačelnik Kragujevca, sin Tomislava Nikolića, Radomir Nikolić, sa svojim pristalicama iz Šumadije.

 

S obzirom na politički domet i prethodni politički angažman ovih političara, pretpostavlja se da će nova stranka biti patriotska i rusofilska.

 

 

Srbijanska partija (SP) kako već unaprijed u šali nazivaju radnim nazivom ovu partiju, mogla bi uzeti veliki dio kolača i vlasti ali možda još i više opoziciji, prije svega pokretu Dveri Boška Obradovića.

 

No, na duže staze, zbog svog uporišta na lokalu, Srbijanska partija bi mogla postati ozbiljna alternativa vladajućoj koaliciji i naročito Srpskoj naprednoj stranc na čijem čelu je Aleksandar Vučići.

Članak indeksiran 30.07.2018. Zadnji put osvježen 30.07.2018.

Ocijenjeno u analizi