Raskrinkavanje.ba

Epoha → Nil u Egiptu postao naglo crven, ostvaruje li se to Biblijsko proročanstvo?

16.11.2023
Tekst članka

Društvenim mrežama u posljednje vrijeme  kruže videi  rijeke Nil potpuno obojene u crveno, a radi se upravo o onome što bi se moglo pripisati biblijskom znaku koji kaže da ova boja predviđa kugu u Egiptu.

U Bibliji, u  Izlasku, zabilježeno je da je Mojsije udario rijeku Nil svojim štapom,  a njezine  su se vode pretvorile u krv  što je izazvalo prvu kugu u Egiptu. Tamo je sva riba uginula, a  voda je postala neupotrebljiva. 

Međutim,  krvavo crvena boja koja se pojavila u rijeci Nil  ovog  13. studenoga  nema  nikakve veze s biblijskim predznacima  niti s  bližim Apokalipsom . Ovo ima  znanstveno objašnjenje  i ovdje ćemo vam reći o tome, ali prvo, evo impresivnih  slika. 

„Otkrivenje 16,3 Drugi je izlio svoju čašu u more.

I posta krv kao u mrtvaca;

i sve živo stvorenje je umrlo, sve što je bilo u moru.

“Jahve reče Mojsiju: ​​’Reci Aronu, uzmi svoj štap i ispruži svoju ruku nad vodama Egipta – nad potocima i kanalima, nad jezerima i svim rezervoarima” – i pretvorit će se u krv.

Krvi će biti posvuda u Egiptu, čak i u drvenim kantama i kamenim posudama.

Mojsije i Aron učinili su točno ono što je Jahve zapovjedio.

Podigao je svoj štap u prisutnosti faraona i njegovih službenika i udario po vodama Nila, i sva se voda pretvorila u krv.”

Znanstvenici naravno tvrde da crvena boja u Nilu označava bujanje crvenih algi ili da rijeka Nil ima visoku koncentraciju otopljenog željeza koji kada se  tvar pomiješa s plinom koji se oslobađa prilikom potresa,  oslobađa se oksid koji daje vodi crvenu nijansu.

 
Članak indeksiran 23.11.2023. Zadnji put osvježen 23.11.2023.

Ocijenjeno u analizi