Nizozemac tvrdi da je ‘predvidio‘ zemljotres u Turskoj, pogledajte objavu od prije samo tri dana...

Izvor/medij: Bosna Info
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Zemljotrese nije moguće predvidjeti

Malo ko od nas vjeruje u predviđanja ili predskazanja i smatra da takve stvari nisu utemeljene.

FacebookTwitterWhatsApp

Međutim, nažalost, u slučaju razornog zemljotresa koji je jutros pogodio Tursku predviđanje jednog evropskog istraživača pokazalo se tačnim, piše Slobodna Dalmacija.

Izvjesni Frank Hoogerbeets iz Harlema u Nizozemskoj na svom Twiteru je 3. februara ove godine, u 13.03 sati objavio kako će Tursku, odnosno njen južno-centralni dio u blizini Sirije, Jordana i Lebanona, kako je on napisao “prije ili kasnije” pogoditi zemljotres jačine 7.5 stepeni.

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem

Image

12:03 PM · Feb 3, 2023

 

196.8K

 

Reply

Copy link

Read 8.1K replies

Ono što je Hoogerbeets “predvidio”, nažalost se i obistinilo, i taj dio Turske je noćas pogodio strašan zemljotres magnitude 7.8, usmrtivši, prema dosadašnjim informacijama, najmanje 500 ljudi, dok ih je više od dvije hiljade povrijeđenih.

Oglas

Frank Hoogerbeets je također na Twiteru objavio kako “njegovo srce ide svima onima koji su povrijeđeni u ovoj katastrofi i da je ovo slična situacija kao 115. i 526. godine, kada su se na tom području dogodili slični potresi”.

Kako je napisao, zemljotres je predvidio po “kretanju planete”.

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

My heart goes out to everyone affected by the major earthquake in Central Turkey. As I stated earlier, sooner or later this would happen in this region, similar to the years 115 and 526. These earthquakes are always preceded by critical planetary geometry, as we had on 4-5 Feb.

5:51 AM · Feb 6, 2023

 

42.1K

 

Reply

Copy link

Read 1.1K replies

Članak indeksiran 22. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me