Raskrinkavanje.ba

Srpska info → Njegove riječi su nam decenijama bile pred očima: Nikola Tesla najbolje objasnio šta se dešava nakon smrti

10.01.2023
Tekst članka

Čovjek od početka civilizacije pokušava da pronađe odgovor na pitanje šta dolazi poslije smrti. Ali možda je odgovor u citatu genijalnog naučnika Nikole Tesle.

Za razliku od Ajnštajna i drugih naučnika, Nikola Tesla nije svoje razmišljanje ograničavao samo na eksperimentalnu fiziku. On se bavio duhovnošću i tvrdio da je Biblija pozitivno uticala na njega u ranim danima.

– Dar mentalne moći dolazi od Boga, božanskog bića, i ako koncentrišemo svoj um na tu istinu, postajemo u skladu sa ovom velikom moći. Moja majka me je naučila da svu istinu tražim u Bibliji; stoga sam narednih nekoliko mjeseci posvetio proučavanju ovog djela – njegove su riječi.

Istina je da je Tesla bio daleko ispred svog, ali i našeg vremena. On je predvidio bežični prenos energije, internet, robote, automobile koji se sami voze i pametne telefone.

Ali šta je mislio o smrti?

– Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem strah od nje nestaje. I zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svjetlost i kao takav i dalje postoje. Tajna je u tome što se ove svjetlosne čestice vraćaju u prvobitno stanje. Vratiti se na jednu od prethodnih energija. Hristos i neki drugi su znali ovu tajnu. Tražio sam kako da sačuvam ljudsku energiju. To je jedan od oblika svjetlosti. Duša je jednaka vrhovnoj nebeskoj svjetlosti. Nisam to tražio za sebe, već za dobro svih. Vjerujem da će moje otkriće učiniti život ljudima lakšim i podnošljivijim i usmjeriti ih ka duhovnosti i moralu – Tesline su riječi.

Tesla je objašnjavao kako je prvo postojala energija, a zatim materija. I sva ta materija je rođena iz vječne energije svjetlosti: od zvijezda planeta, od čovjeka i svega ostalog u Univerzumu.

– Sve što živi je u dubokoj i divnoj vezi: čovjek i zvijezde, amebe i sunce, srce i kruženje beskonačnog broja svijetova – govorio je, piše Medium.

Naše pamćenje zavisi od toga: sve što smo jednom vidjeli, čuli ili pročitali ostaje sa nama u obliku čestica svjetlosti. Svjetlost takođe objašnjava kako funkcioniše naš mozak i prema Tesli, šta se dešava nakon smrti.

Članak indeksiran 19.03.2024. Zadnji put osvježen 22.03.2024.

Ocijenjeno u analizi