Raskrinkavanje.ba

Fenix magazin → NJEMAČKI VRTIĆI OPET ŠOKIRALI: Katolički vrtić djeci ponudio prostor za masturbaciju

12.01.2024
Tekst članka

Katolički vrtić u Kerpenu razvija poseban koncept za najmlađe. Kako pišu njemački mediji, vrtić je ponudio djeci prostor za masturbaciju.

“Djecu pokreće znatiželja, a ne seksualna želja”, piše vrtić u Kerpenu koji se nalazi u blizini Kölna u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Ovaj koncept je tu kako bi djeca do šest godina mogla oživjeti upravo tu znatiželju. Ovdje stoji da je, između ostalog, djeci dopušteno povući se u sobe “kako bi otkrili i fizički se zadovoljili”.

Ali, postoje pravila:

Svako dijete za sebe odlučuje hoće li se i s kim želi igrati “doktora”
Razlika u godinama ne bi trebala biti prevelika
Odraslim osobama nije dopušten ulazak u sobu
Tjelesni otvori su tabu
Dijete samo odlučuje gdje će se dodirivati

AfD kritizira koncept vrtića

Dječji vrtić jasno daje do znanja da se “ni na koji način ne radi o seksualnom obrazovanju”.

Ipak, državni parlament u Düsseldorfu sada se bavi posebnim konceptom. AfD posebno oštro kritizira ideju vrtića: “Koncepti koji nadilaze cilj opasni su za djecu i, prije svega, potkopavaju pravo roditelja na odgoj djece”, objašnjava zastupnik AfD-a za njemačke medije.

Ministarstvo obitelji Sjeverne Rajne-Vestfalije: Upute su jasno precizirane

Katolički vrtić u Kerpenu pripada Kölnskoj nadbiskupiji. “Djeca se u ranoj dobi počinju zanimati za vlastito tijelo i tijelo druge djece. […] Seksualnost djece nije usporediva sa seksualnošću odraslih”, rečeno je iz biskupije u Kölnu.

Ministarstvo obitelji Sjeverne Rajne-Vestfalije također vjeruje da je važno da postoje upute za dječju seksualnost. Time se osoblju u vrtićima žele dati upute o tome kako će se ophoditi s djecom kada žele otkriti sami sebe, navode njemački vrtići.

Video pogledajte ovdje.

Fenix-magazin/SČ

Članak indeksiran 20.02.2024. Zadnji put osvježen 21.02.2024.

Ocijenjeno u analizi