Nobelovac Montagnier: Koronavirus je proizveden u laboratoriji u Wuhanu

Izvor/medij: Depo
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Francuski nobelovac griješi: Nema naučnih istraživanja koja dokazuju da je SARS-CoV-2 stvoren u laboratoriji

Montagnier je i za televiziju CNEWS kazao da je siguran da se novi tip korona virusa nije pojavio prirodnim putem, već da je u pitanju proizvod iza kojeg stoje stručni ljudi

 

Francuski ljekar i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Luc Montagnier izjavio je da je korona virus najvjerovatnije proizveden u nekoj od laboratorija u kineskom gradu Wuhanu.

 

Dobitnih Nobelove nagrade iz 2008. godine Montagnier za portal “Pourquoi docteur“ kazao je da ne vjeruje u zvanične tvrdnje da se korona virus prirodnim putem pojavio na ilegalnim pijacama divljači u Wuhanu.

 

“Virus koji izaziva COVID-19 je proizveden u laboratoriji u Wuhanu. Ta laboratorija se tokom 2000-ih godina specijalizirala za korona viruse“, kazao je Montagnier i dodao da je lično dobro istražio tu temu.

 

 

Montagnier je i za televiziju CNEWS kazao da je siguran da se novi tip korona virusa nije pojavio prirodnim putem, već da je u pitanju proizvod iza kojeg stoje stručni ljudi.

 

“Ne znam s kojim ciljem su ga proizveli. Moguće da se radi o segmentima HIV-a i da se tragalo za vakcinom za AIDS“, kazao je Montagnier.

 

(Anadolija/dg)

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me