Nostradamus pop kulture: 'Simpsoni' su predvidjeli pandemiju, ali i još jednu stvar koja je upravo stigla u Ameriku

Izvor/medij: Tportal
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: „Proročanstvo“ iz crtane serije Simpsoni „zarazilo“ i portale u BiH

Najdugotrajnija animirana serija u povijesti već je nekoliko puta pokazala proročanske moći pa je već nazivaju 'Nostradamusom pop kulture'

Nedavno je primijećeno kako je popularna animirana serija pandemiju koronavirusa predskazala još 1993. godine. U istoj su epizodi, osim pandemije, predskazali i 'stršljena ubojicu' koji se pojavio u SAD-u.

U četvrtoj sezoni, u epiziodi nazvanoj 'Marge in Chains', stanovnici Springfielda pomame se za novim sokovnikom. Na pokretnoj traci proizvodne linije radi bolesni azijski radnik koji kiše na pošiljke pa u Springfieldu izbija epidemija gripe nazvane 'Osaka gripa'.

poster

  

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

 

 

 

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Skupina stanovnika pred klinikom traži lijek, no sve što im liječnik koji im se obraća s balkona može ponuditi je ležanje i odmaranje u krevetu i placebo. Gomila počne ljuljati kamion parkiran pred klinikom, vjerujući da se u njemu skriva spasonosni lijek, ali iz njega ispada sanduk s oznakom 'pčele ubojice'. Sanduk se razbija, a iz njega izlijeće roj pčela.

Prošlog su tjedna znanstvenici u državi Washington uočili divovske azijske stršljene, poznate i kao 'stršljeni ubojice', za koje još nije otkriveno kako su tamo stigli. Najveći stršljen na svijetu može sa samo nekoliko uboda ubiti čovjeka.

 

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Jedan od autora koji je pisao scenarij ove epizode, Bill Oakley, u ožujku je za Hollywood Reporter rekao kako mu nije drago što se na internetu epizoda spominje kao nagovjestitelj pandemije.

'Ideja da bi netko to zlouporabio za nekakvu azijsku zavjeru s koronavirusom izgleda mi užasno i mislim da je pregrubo prebacivati odgovornost na Aziju', rekao je Oakley.

No prošle je srijede priznao sličnost odogovorajući na tweet jednog korisnika koji je primijetio da je epizoda predvidjela 2020. godinu.

'U redu, pretpostavljam da jesmo', tweetnuo je Oakley.

Članak indeksiran 23. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me