Raskrinkavanje.ba

BH lopta → Novak Đoković u BiH će graditi hotele

23.10.2020
Tekst članka

Novak Đoković (33) okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel biće u Visokom u Bosni i Hercegovini. Prošlonedeljni boravak u mestu nedaleko od Sarajeva Nole je iskoristio da ponovo napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi finalizovao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smeštajno-ugostiteljski objekat.

ISCjELITELJSKA MOĆ

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket sveta je donio zajedno sa porodicom jer se u julu, prilikom prve posjete bosanskoj piramidi, zaljubio u taj kraj, ali i spoznao iscjeliteljsku moć, koju ona ima. Zato je, prema saznanjima srbijanskog Telegrafa, ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodati tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u novi poslovni izazov.

– Novak se oduševio mjestom Visoko, bosanskom piramidom i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedenih u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to lično iskusio ljetos, poslije preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo da se osjeća bolje i fizički i duhovno. Odmah je osvojio Masters, a osvojio bi i US Open da mu nisu smjestili skandal sa pogađanjem sudije.

Tada je čvrsto riješio da bosansku piramidu i njenu snagu približi svima. Zato je kupio plac u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel. Biće to moderan i luksuzan objekat, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovek. Recimo, smještaj za decu će biti potpuno besplatan – otkriva izvor Telegrafa dobro upućen u Novakove planove u Bosni.

DRUGA KUĆA

Da je opčinjen prirodnim fenomenom u Visokom, Novak ne krije. Ako je suditi na osnovu njegovih izjava prilikom prošlonedeljne posjete, namjera mu je da mu gosti budu svi kojima je potreban brz oporavak od svakodnevnih napora, a, prije svega, njegove kolege.

– Bosansku dolinu piramida smatram svojom drugom kućom. Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vreme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanju kiseonika u plućima i direktno utiču na regeneraciju i oporavak, rekao je Novak u Visokom, gdje je boravio u društvu domaćina i osnivača fondacije Dolina bosanskih piramida Sunca.

Nole će graditi i na Jahorini

Za razliku od placa koji je kupio u Visokom, Novak je ljetos od Skupštine opštine Pale u Republici Srpskoj dobio na poklon imanje od 400 kvadrata. Plac se nalazi na Jahorini, preko puta polazne stanice gondole, koja nosi njegovo ime, pa je očekivano da će Đoković i tu napraviti neki ugostiteljski sadržaj.

(sport1.oslobodjenje.ba)

Članak indeksiran 04.11.2020. Zadnji put osvježen 04.11.2020.

Ocijenjeno u analizi