Raskrinkavanje.ba

BH Info magazin → NOVE INFORMACIJE O UZNEMIRUJUĆIM PRIZORIMA IZ ISTOČNOG SARAJEVA: Šta su zamaskirani policajci radili na entitetskoj liniji?

31.01.2019
Tekst članka

Prema informacijama do kojih smo došli ovakvi prizori na entitetskoj liniji uz zaustavljanje i kontrolu građana postaju sve učestaliji, dok MUP RS za to vrijeme šuti.

Slobodna Bosna danas je objavila uznemirujuće fotografije s entitetske linije između Sarajeva i Istočnog Sarajeva na kojima su se vidjeli pripadnici MUP-a RS-a u maskirnim uniformama, s oružjem dugih cijevi i zamaskiranih lica kako legitimišu građane koji su prelazili entietsku liniju. Ovi prizori pojavili su se u jeku Dodikove najave da je spreman proglasiti nezavisnost Republike Srpske te da je policija ovog entiteta u roku od 24 sata sposobna zauzeti sve granične prelaze prema Federaciji BiH.

Ovakvi prizori s punim su pravom zabrinuli građane širom Bosne i Hercegovine, a ključno pitanje koje se postavlja je u kojem svojstvu su zamaskirani policajci s drugim cijevima bili na etnitetskoj liniji.

Kontaktirali smo dežurnog operativca MUP-a RS koji nam je dao krajnje diplomatski odgovor:

“Upoznati smo sa dešavanjima naših snaga i riječ je u uobičajenim dnevnim aktivnostima koji se provode na međuentitetskoj granici”, rečeno je za SB.

Prema informacijama do kojih su došli ovakvi prizori na entitetskim granica kao i zaustavljanje građana koji namjeravaju preći entitetsku liniju postaju sve učestaliji, dok MUP RS za to vrijeme izbjegava dati odgovore koji je konkretan cilj ovakvih aktivnosti.

Članak indeksiran 07.02.2019. Zadnji put osvježen 07.02.2019.

Ocijenjeno u analizi