Novi detalji o monstruoznom ubistvu porodice Đokić: Goran gledao kako mu ubijaju suprugu i kćerku

Izvor/medij: Raport
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Kad glasine postanu “vijesti”: Medijsko izvještavanje o trostrukom ubistvu u Srbiji

-

Ubistvo porodice Đokić iz Srbije bilo je dobro pripremljeno i isplanirano, izvršeno je za 70 minuta, a u zločinu je najvjerojatnije sudjelovalo više osoba, od kojih je bar jedna poznavala Đokiće, prvi su rezultati istrage o jednom od najmonstruoznijih zločina koji se posljednjih desetljeća dogodio u Srbiji.

Kako piše Kurir, spaljena tijela vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), pronađena su prekjučer, šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac, a desetak kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil “pasat”, koji je također spaljen.

– Smrt je nastupila u noći između nedjelje i ponedjeljka, između 00.24 i 2.05 sati, tj. kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na dijelu asfaltnog puta u Moravcu. Put od Moravca do Tešica, dug oko osam kilometara, je loš, to je nasip na Južnoj Moravi, i vožnja je trebalo da traje oko pola sata… – rekao je Vladimir Rebić, direktor policije gostujući na TV Prva.

PROČITAJTE  Brnabić: Ljudi kupuju covid propusnice za 100 dolara

– Zanimljivo je i to što policija nije pronašla rezervni točak u spaljenom “pasatu”, a priča se da je baš tu Goran krio pare. Goran je bio obazriv čovjek, nepovjerljiv. Ne bi tek tako pustio nekog nepoznatog u auto. On je kobne noći povezao nekoga koga je dobro poznavao ili mu je netko prepriječio put i na silu ušao u kola.

Postoji i treća mogućnost, da je krenuo na sastanak s nekim, a da je suprugu i kćerku poveo sa sobom jer nije imao sumnje da bi to moglo ovako kobno završiti. – Sudeći po tome kako su zatečeni ostaci tijela troje Đokića, postoji pretpostavka da su ubojice prvo ubile Lidiju i Gordanu, a da je Goran bio primoran to gledati – otkrio je izvor Kurira. Dosadašnja istraga pokazala je da su Goranov i Lidijin telefon ugašeni u isto vrijeme.

Članak indeksiran 07. 10. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me