Raskrinkavanje.ba

Fenix magazin → Novi detalji o slučaju Igora Stankovića: nalazi se u frankfurtskoj bolnici, otac došao iz Hrvatske kako bi doznao što mu se dogodilo sa sinom

24.11.2017
Tekst članka

Igor Stanković (21) koji je prije šest dana nestao u Frankfurtu a potom pronađen u jednoj frankfurtskoj bolnici, nalazi se u komi.

Neslužbeno doznajemo da je prema izjavi oca  njegov sin pronađen u nedjelju ujutro u ranim jutarnjim satima na klupi u blizini frankfurtskog Glavnog kolodvora.

Ljudi koji su ga vidjeli u nesvijesnom stanju, nazvali su hitnu pomoć što mu je po svemu sudeći spasilo život. Hrvatskom mladiću pružena je hitna pomoć, te je u bolnicu doveden u nesvijesnom stanju. Liječnici su ga pokušali vratiti u život, na početku su ga održavali na aparatima da bi sad počeo samostalno disati ali je i dalje u stanju kome.

Frankfurtska policija danas je objavila kako nudi  5.000 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja počinitelja brutalnog premlaćivanja  22-godišnjaka koji je zbog ozljeda završio u komi.

Prema policijskom izvješću mladića je napala grupa od osam muškaraca u dobi 16-25.

Policija navodi da su napadači mladića,  podrijetlom iz Sjeverne Afrike i Jugoistočne Europe, te da su imali tamnu kosu i bili odjeveni u tamnu odjeću.

Glavni osumnjičeni za napad je mladić visok između 180-185 cm, star između 16-20 godina, crne kose, užeg lica, odijeven u crnu jaknu i crne hlače.

U policijskom priopćenju ne navodi se kako se radi o napadičima na  Hrvata Igora Stankovića, no podudarnost  izviješća s događajima oko nesretnog mladića, isto vrijeme i okolnosti slučaja, daju naslutiti da bi se moglo raditi upravo o Stankoviću. Osim što policija navodi kako napadnuti mladić ima 22 godine, dok Stanković ima 21 godinu.

Kako je Fenix-magazin već ranije pisao, Igor Stanković je u subotu uvečer iz Mainza,  gdje nekoliko mjeseci živi i radi,  s prijateljima otišao u Frankfurt, gdje su zajedno obilazili noćne klubove. Pritom je navodno cijelo društvo malo više konzumiralo alkohol.

Na povratku iz Frankfurta u Mainz, Stanković se na Glavnom kolodvoru u Frankfurtu porječkao s prijateljima te ostao sjediti na klupi. Oni su otišli ali su se nakon nekog vremena vratili po njega. Međutim, Stankovića nije bilo na mjestu gdje je ostao nakon čega su se oni odlučili vratiti u Mainz bez njega.

Nestanak 22-godišnjeg Stankovića, (rođen 24.12.1996)., prijavili su u ponedjeljak, 20. studenog njegovi roditelji u Grubišnom Polju, nakon što im se on nije javljao na mobitel.

Iz tvrtke Lokor, koja ima sjedište u Stuttgartu a za čiji poslovni odjel u Mainzu je radio Stanković na mjestu montažera, doznali smo kako su i oni obavijestili njemačku policiju o njegovu nestanku nakon što se nije pojavio na poslu niti na mjestu gdje je stanovao.

Iz istog izvora doznali smo kako je njemačka policija u utorak u Mainzu obavila razgovor sa Stankovićevim kolegama koji su bili tu noć s njim, obišla mjesto gdje je stanovao te prikupljala podatke o njegovu nestanku.

Stankovićev otac, koji je o sinovu nestanku izvijestio i policiju u Zagrebu došao je u Frankfurt a u razgovoru s njim jučer smo doznali da se nalazi u bolnici.

Fenix-magazin/MD/SIM

Članak indeksiran 08.01.2018. Zadnji put osvježen 08.01.2018.

Ocijenjeno u analizi