Novi detalji plana „Distrikt Srebrenica“

Izvor/medij: Zvornik Danas
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Baronesa, agent CIA i općinski odbornik u potrazi za litijumom: ATV o odluci CIK

Prostor BiH trebalo bi da postane karantin za migrante i veliko smetljište EU, stavovi su to zapadnih centara moći-navedeno je u informaciji u koje je ATV imala uvid, a tiču se projekta Srebrenica kao Distrikt.

Tim namjerama, prije svega Britanaca, pomažu bošnjački političari u BiH, napadima na Republiku Srpsku za šta pomoć imaju u redovima SDS-a i PDP-a. Podaci govore da je skladištenje otpada, u ovom slučaju čak radioaktivnog, već je počelo na području Tuzle. U starim solanama uskladišten je otpad koji su dopremili pripadnici Alijanse za brze intervencije uz saglasnost pojedinih bošnjačkih političara. Zauzvrat su ti političari dobili naklonost stranih ambasadora i visokih predstavnika u BiH bez obzira na posljedice po zdravlje ljudi, navedeno je u informaciji u koju je ATV imala uvid.

Rudnici, tačnije napuštena rudarska okna u Srebreinici, ali i Milićima itekako su interesantna za skladištenje opasnog, evropskog otpada i zbog same strukture. Ti rudnici ne sadrže metan pa je na taj način izbjegnuta mogućnost samozapaljenja i eksplozije. U informaciji u koju je ATV imala uvid , došlo se do još nekih imena iz Republike Srpske koja bi mogla da budu dio plana da se Srebrenica izdvoji iz Republike Srpske.

Pomno se analiziraju i obrađuju i izjave gradonačelnika Banjaluke koji je izjavio da će po dobijanju pozicije prvo posjetiti Srebrenicu, ali je odjednom ućutao, jer mu je iz Londona to sugerisano. Plan je, navedeno je u informaciji u koju je ATV imala uvid, da se Stanivković 2022. kandiduje na mjesto predsjednika Republike Srpske, pa da se sa te pozicije ide u pravcu stvaranja Republike BiH. 

Prvi korak, svakako je poništavanje izbora u Srebrenici jer otkako je u toj opštini načelnik Srbin, stvari ne idu onako kako su smislili bošnjački političari, interesne grupe potpomognute stranim obavještajnim agencijama.

Članak indeksiran 12. 02. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me