Raskrinkavanje.ba

Stanje stvari → Нови директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић: Јасеновац четничка измишљотина

31.10.2019
Tekst članka

Суљагић је раније упоредио Републику Српску са нацистичким Вермахтом и запретио да ће ослободити „окупирани део територије“

Емир Суљагић (Извор: Снимак екрана)

 

Емир Суљагић, нови директор Меморијалног центра Поточари, поново је скандализовао јавност својим твитом у којем тврди да је „Јасеновац четничка измишљотина“.

Суљагић је написао:

„Јасеновац је четничка измишљотина. Часни бошњаци из Ханџар дивизије су пропустили шансу да реше четнике, зато нам је то остављено у аманет.“

Osoba koja rukovodi Memorijalnim centrom Potočari u Srebrenici. ? pic.twitter.com/LPnVsZP6Ih

— Bodljikava (@Bodljikava) October 28, 2019

 

Суљагић је иначе познат по скандалозним изјавама. Тако је пре пар година, кад је био лидер пробошњачке „Коалиције Први март”, упоредио Републику Српску са нацистичким Вермахтом и запретио је да ће ослободити „окупирани део територије“, како је назвао РС.

Он је на место директора Меморијалног центра у Поточарима дошао с места декана Факултета менаџмента и јавне управе на Интернационалном универзитету у Сарајеву. Каже да га за Поточаре и Сребреницу вежу емоције, јер су у Меморијалном центру укопани његов отац и брат.

– Читав живот сам посветио Сребреници, везан сам за њу, и кад ми је понуђено да будем директор то сам прихватио без имало размишљања – појашњава Суљагић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Espreso.rs/Србин.инфо, 30. 10. 2019)

Članak indeksiran 27.11.2019. Zadnji put osvježen 27.11.2019.

Ocijenjeno u analizi