Raskrinkavanje.ba

Kliker → NOVI RAT NA POMOLU? ERDOGAN SALJE MILION VOJNIKA NA IZRAEL ? “Mobilisaću ceo svet protiv Izraela!”I bit cemo uvjek na strani nase brace

14.05.2021
Tekst članka

Erdogan je rekao da će Turska uvek biti na strani palestinske braće.i da ce ako nastavi sa napadima poslati vojnik u Palestinu da brane svoju bracu od agresora.Odredjeni izvori tvrde da je Erdogan spremati poslati do milion vojnika da brane Palestince
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, u odvojenim telefonskim razgovorima sa šefom palestinske nacionalne administracije Mahmudom Abasom i šefom političkog biroa pokreta HAMAS Ismailom Hanijom saopštio da će uraditi sve što bude u njegovoj moći kako bi se mobilisao ceo svet, posebno islamski, i zaustavio “teror” Izraela protiv Palestinaca.- Ocenjujući izraelske napade u Jerusalimu kao teror, izrazio sam (u razgovoru sa palestinskim liderima) svoju surovu osudu ovih podmuklih napada koji vređaju savest, ne samo muslimana, već i celog čovečanstva. Naglasio sam da ćemo uraditi sve kako bi se ceo svet mobilisao, posebno islamski, da se zaustavio teror i okupacija – napisao je Erdogan na Telegramu.

On je dodao da će “Turska uvek biti na strani palestinske stvari, stajati uz svoju palestinsku braću i štititi čast Jerusalima”.

Ranije je vojska Izraela odlučila da poveća prisustvo na granici sa Pojasom Gaze, pošto su u poslednje vreme nastavljena raketiranja iz enklave po teritoriji Izraela.

Pored toga, već nekoliko dana se nastavljaju sukobi u Istočnom Jerusalimu. Prema podacima Crvenog polumeseca u Jerusalimu, samo noćas je u sukobu Palestinaca i izraelske policije bilo povređeno 80 osoba.

Članak indeksiran 25.05.2021. Zadnji put osvježen 07.06.2021.

Ocijenjeno u analizi