Raskrinkavanje.ba

Nacionalist → ОБЈАВЉЕН СПИСАК: ЕВО КОГА И ШТА ПРАТЕ АЛБАНСКИ ШПИЈУНИ!

25.12.2018
Tekst članka

На Балкану оперишу албански обавештајци, који све рапортирају Едију Рами. У нашој држави подривају власт, али и снимају војне и полицијске положаје, упозоравају стручњаци.

Шпијуни албанске тајне службе (ШИШ) увелико вршљају по Србији! Стручњаци за безбедност оцењују да Албанци у нашој држави подривају власт, али и снимају важне војне и полицијске положаје!

Фото: PRINTSCREEN/МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА АЛБАНИЈЕ

Фото: PRINTSCREEN/МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА АЛБАНИЈЕ

Наиме, Албанија, која је и чланица НАТО, случајно је објавила на интернету тајне податке о својим најбољим обавештајцима, и то до најситнијих детаља – имена, врсту аутомобила које користе, регистарске таблице, бројеве личних карата и пасоша, оперативне рангове, детаље о путовањима, па чак и њихове свакодневне навике, пише Индепендент. Тако сада сви у свету знају где тачно делују најбољи албански шпијуни, колике су им плате, где иду код зубара, па чак и које водоинсталатере и ауто-механичаре зову ради поправки.

На високим местима

Нечувени скандал је разоткрио да Албанија има два човека на врло осетљивим позицијама у седишту НАТО у Бриселу, док су остали на високим дипломатским позицијама у Белгији, Грчкој, Србији и јужној српској покрајини Косову, Италији и Македонији.

Ови подаци су објављени на сајту албанског Министарства финансија у оквиру извештаја о финансијској ситуацији обавештајне службе ШИШ. Одмах је настала права паника у седишту Алијансе, јер ко уђе у албански систем, улази и у НАТО систем, пише Индепендент! Војни савез је објавио узбуну највишег степена, па су разоткривени агенти морали одмах да буду повучени с терена. Завладао је и страх да је њихова шпијунска мрежа откривена и у другим деловима света. Покренута је и истрага о овом пропусту.

 

– Можете да објавите свој буџет, али да објавите имена и друге детаље о агентима, то је сулудо – каже за Индепендент један оперативац америчке ЦИА који је желео да остане анониман.

Бивши оперативац ДБ Божа Спасић каже за Курир да је на Балкану активно 200-300 албанских шпијуна, а да им је Србија посебно занимљива.

Подривање власти

– Занима их буквално све, а највише политичке прилике. У Србији проверавају какво је стање у земљи, да ли је положај председника Александра Вучића сигуран, да ли му народ и даље верује… Имају агентурне задатке који се односе на подривање власти у Србији. Такође, занима их и положај војних и полицијских јединица. Учествују и у економској шпијунажи, ту су посебно активни на Новом Београду, где је седиште великих компанија и светских банака – наводи Спасић. Додаје да су се наше службе, а пре свих БИА, супротставиле њиховом деловању.

ОВО СУ РАЗОТКРИВЕНИ АЛБАНСКИ АГЕНТИ:

1. Фердинанд Нуку
2. Кујтим Прифти
3. Роберт Туци
4. Нестор Бабамето
5. Астрит Кинани
6. Невзат Шеху
7. Тонин Пренди
8. Бардок Гега
9. Хазби Брахја

Članak indeksiran 28.12.2018. Zadnji put osvježen 28.12.2018.

Ocijenjeno u analizi