OBAVEŠTEN I BAJDEN! Počeo udar na Republiku Srpsku, Dodik iza rešetaka! KRAJ…

Izvor/medij: Žena Portal
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest Ispravljeno
Raskrinkano u: Online peticija za hapšenje Dodika predstavljena kao “udar na Republiku Srpsku”

Poslednja 3 dana nikako se ne smiruju tenzije oko odluke visokog predstavnika Valentina Incka da uvede dodatni deo u krivični zakon Bosne i hercegovine po kojem bi svaki držaavljanin BiH koji negira genocid u bilo kojem smislu mogao da dobije do 5 godina zatvora. Ova odluka je naišla na velike i burne reakcije u celoj regiji.

Sa jedne strane oduševljenje u delu zzemlje gde je Federacija, i obični ljudi se čude kako ovu odluku nije doveo davnih dana, dok oni malo pametniji i koji malo bolje rezonuju celu situciju misle da je ovo nefer potez visokog predstavnika. On je na odlasku u penziju, i poprilično je zakuhao kašu u ionako vrućem bosanskom loncu. 

ni Srpski političari nisu oduševljeni sa ovim potezom, većinom misle da je ovo popgrešna odluka, a ministar Vulin je bio najoštriji kada je rekao da šta ako milion srb u Republici Srpskoj negira genocid, hoće li oni svi u zatvor? Sve u svemu, pred nama je jedan više nego buran period, i ostaje nam da vidimo šta će se desiti. Iz Republike Srpske stižu oštre reakcije, a prvi se naravno oglasio Milorad Dodik, koji je zapretio da će javno da negira genocid u Srebrenici.

 

Tako je u banja Luci pokrenuta i peticija protiv ove odluke, a mnogi građani su izašli da potpišu i suprostave se Incku. Tako je sada na veb stranici “change.org”, pokrenuta peticija:”Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”. Celu peticiju pokrenuo je Jutjuber Amir hadžić, a već padaju i prve odluke da će skupiti više potpisa od one koju je pokrenuo Dodik. 

Članak indeksiran 02. 08. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me