Objava prije tri dana: Holanđanin tvrdi da je predvidio katastrofu u Turskoj

Izvor/medij: Mondo
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Zemljotrese nije moguće predvidjeti

Holanđanin 3 februara postavio objavu na Tviteru, u kojoj je najavio šta slijedi u Turskoj...

Malo nas vjeruje u predviđanja ili proročanstva i smatra da su takve stvari neosnovane. Međutim, nažalost, u slučaju razornog zemljotresa koji je jutros pogodio Tursku, predviđanje evropskog istraživača pokazalo se tačnim, piše Slobodna Dalmacija.

Izvjesni Frank Hoogerbeets iz Harlema u Holandiji na svom Twiteru je 3. februara ove godine, u 13.03 sati objavio kako će Tursku, odnosno njen južno-centralni dio u blizini Sirije, Jordana i Libana, kako je on napisao "prije ili kasnije" pogoditi potres jačine 7.5 stepeni.

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem

Image

12:03 PM · Feb 3, 2023

 

196.8K

 

Reply

Copy link

Read 8.1K replies

Ono što je Hugerbets "predvidio", nažalost, obistinilo se, a taj dio Turske sinoć je pogodio stravičan zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale, u kojem je, prema aktuelnim informacijama, poginulo najmanje 500 ljudi, dok je više od dvije hiljade povrijeđeno.

Frenk Hugerbets je takođe na Tviteru objavio da "njegovo srce ide svima koji su povrijeđeni u ovoj katastrofi i da je ovo slična situacija kao 115. i 526. godine, kada su se dogodili slični zemljotresi u toj oblasti“. Kako je napisao, zemljotres je predvidio na osnovu "kretanja planeta".

Komentari na njegov Tvit su se samo nizali "Niko nije slušao...", "Slušati šta? Prije ili kasnije nije konkretan datum. Još uvijek ne možemo da predvidimo tačno vrijeme", "Bio si u pravu...".

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

My heart goes out to everyone affected by the major earthquake in Central Turkey. As I stated earlier, sooner or later this would happen in this region, similar to the years 115 and 526. These earthquakes are always preceded by critical planetary geometry, as we had on 4-5 Feb.

5:51 AM · Feb 6, 2023

 

42.1K

 

Reply

Copy link

Read 1.1K replies

Članak indeksiran 22. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me