Raskrinkavanje.ba

Depo → Objavljeni snimci razornog zemljotresa u Maroku: Zgrade se raspadale u par sekundi pred očima užasnutih ljudi...

09.09.2023
Tekst članka

Snažan potres pogodio je Maroko, u nekoliko marokanskih gradova je uništio pojedine zgrade i natjerao ljude da napuste svoje domove

Broj mrtvih u potresu u Maroku popeo se na 632, a 329 ljudi je povrijeđeno, objavila je marokanska državna televizijska kuća Al Aoula pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Pedeset jedna osoba je u kritičnom stanju, objavila je Al Aoula.


Snažan potres pogodio je Maroko, u nekoliko marokanskih gradova je uništio pojedine zgrade i natjerao ljude da napuste svoje domove.


Marokanski geofizički centar saopćio je da se potres dogodio u području Ighila, u planinama Visokog Atlasa, s magnitudom od 7,2. Geološki institut SAD-a procijenio je magnitudu potresa na 6,8 i rekao da je bio na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara.


Ighil, planinsko područje s malim poljoprivrednim selima, nalazi se oko 70 kilometara jugozapadno od Marakeša. Potres se dogodio nešto iza 23 sata po lokalnom vremenu, javila je Al Jazeera, prenosi agencija Fena.

 

U javnosti su se pojavili i prvi snimci razornog zemljotresa u Maroku, zgrade su se rušile kao kule od karata, nestajale u trenu pred očima užasnutih ljudi...

 

 

 

 

 

 

 

(FENA/DEPO PORTAL/ad)

 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook

Članak indeksiran 02.10.2023. Zadnji put osvježen 02.10.2023.

Ocijenjeno u analizi