Od 1.1.2018. državljani BiH moći će bez vize da rade u Njemačkoj

Izvor/medij: Hercegovina.info
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: (Malo) sutra u Njemačku bez vize

Zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s teritorije Balkana. Od 1.1.2018. državljani BiH moći će bez vize da rade u Njemačkoj

U ovom momentu građani bez putovnice EU neće moći da se zaposle, ovo važi za građane sa srbijanskim, bih i makedonskim putovnicama bez obzira za koji posao žele aplicirati.

Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar, građevinar, spremačica ili nešto drugo.

Od 1.1.2018. godine starta novi zakon o zapošljavanju po kojem će svi građani gore navedenih država,a čije države nisu u EU moći da se zaposle pod istim uvjetima kao i građani EU.

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u veleposlanstvo više neće biti neophodan uslvjet za dobivanje radne vize.

Pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada, a trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU putovnicama.

Ovu informaciju će do kraja 11. mjeseca potvrditi i službene institucije..

Ovu informaciju podupire činjenica da Njemačkoj osim što manjka 100.000 radnika u medicinskoj branši. U ostalim branšama fali i do pola milijuna radnika te im ekonomija uveliko trpi.

Članak indeksiran 22. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me