Od 1.1.2018. GRAĐANI BEZ EU PASOŠA moći će BEZ VIZE da rade u NEMAČKOJ?

Izvor/medij: Jumagazin
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: (Malo) sutra u Njemačku bez vize

Na Fejsbuk profilu jedne korisnice pojavio se status koji bi mogao mnoge da ohrabri kada je u pitanju zapošljavanje u inostranstvu. Prenosimo ga u celosti.

“Zbog promene zakona o zapišljavanju u Nemačkoj do daljnjeg je obustavlheno zapošljavanje građana sa teritorije bivše EX – YU.

 

 

U ovom momentu građani bez pasoša EU neće moći da se zaposle,ovo važi za građane sa srpskim, bosanskim i makedonskim pasošima bez obzira za koji posao žele aplicirati. Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želte aplicirati kao medicinar,građevinac,spremačica ili nešto drugo.

 

Od 1.1.2018 startuje novi zakon o zapišljavanju po kom će svi non EU građani moći da se zaposle pod istim uslovima kao i građani EU.

 

 

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će da se zaposle kao i EU građani odlazak u ambasadu više neće biti neophodan uslov za dobijanje radne vize.

 

A pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada. Trenutno se mogu zaposliti samo građani sa EU pasošima.”

 

Ovu informaciju još uvek nije potvrdila ni jedna zvanična institucija, zato nam ostaje da vidimo šta će se dešavati u budućnosti.

Članak indeksiran 22. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me