Raskrinkavanje.ba

Ženske priče → OD SKROMNOG VOĆA I POVRĆA DO SUPER LEKA

03.03.2021
Tekst članka

Ovaj jednostavni napitak čudotvorna svojstva duguje prisustvu dve skromne vrste povrća i jedne vrste voća. Njihova lekovita svojstva mnogima od vas već su dobro poznata.

Jabuka obiluje vitaminima A, B grupe, C, E i K, te mineralima cinkom, magnezijumom, kalijumom, fosforom, kalcijumom, natrijumom i gvožđem. Zahvaljujući visokom udelu ugljenih hidrata, posebno fruktoze i glukoze, jabuka opskrbljuje organizam energijom i sprečava umor. Zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata, jabuka ima snažno imunostimulirajuće delovanje. Vrlo je efikasna u borbi protiv virusa, bakterija i slobodnih radikala, podstiče mršavljenje i stimuliše probavu.

Šargarepa je poznata po vitaminima A, B, C, E i K. Sadrži minerale kalcijum, magnezijum, kalijum i selen. Prirodno je sredstvo koje čuva vid, smanjuje rizik od moždanog udara i ima snažno antikancerogeno dejstvo.

Cvekla obiluje vitaminima A, C i B te gvožđem, bakrom, magnezijumom i kalijumom. Poznata je zbog svog blagotvornog uticaja na srce, krvne sudove, jetru i ceo probavni sistem, te kao prirodno sredstvo koje štiti od raka.

Daje nadu obolelima od raka

Ovaj napitak vraća izgubljenu nadu ljudima obolelima od karcinoma. Nije samo dokazano primenjiv u lečenju raka pluća, već sprečava razvoj gotovo svih vrsta zloćudnih tumorskih ćelija. Cvekla sadrži

aminokiselinu betain, koji ima antikancerogena svojstva. Cvekla je tradicionalni lek i za leukemiju.

Štiti srce i krvne sudove

Čarobni napitak je veliki prijatelj srca, zahvaljujući kombinaciji lekovitih svojstava šargarepe, jabuke i cvekle. U soku od šargarepe nalaze se fitonutrijenti koji podstiču zdravlje srca, kao što su alfa i beta-karoten, te lutein. Zahvaljujući jabuci, napitak pozitivno deluje na povišen nivo lošeg holesterola u krvi (LDL), reguliše krvni pritisak i štiti srce od raznih bolesti. Cvekla pomaže arterijama da sačuvaju elastičnost i dokazano smanjuje nivo holesterola u krvi.

Podatiče cirkulaciju i jača krv, te štiti od srčanog udara:

 • Podstiče probavu i potpomaže mršavljenju
 • Sveži i prirodni sok od cvekle, šargarepe i jabuke izvrstan je za probavni sistem.
 • Ne samo što pomaže u održavanju zdravlja želuca, već štiti i od čireva.
 • Reguliše pražnjenje creva, podstiče izlučivanje toksina iz organizma i leči hronični zatvor.
 • Ovaj napitak je prirodno sredstvo koje pomaže pri mršavljenju.
 • Donosi obilje hranjivih sastojaka u vrlo malo kalorija i produžuje osećaj sitosti.

 

Čisti organizam i štiti od infekcija

 • Prirodni sok od cvekle, šargarepe i jabuke efikasan je u čišćenju jetre i krvi.
 • Ima alkalno delovanje na organizam i pomaže čišćenje jetre od otrovnih, otpadnih materija.
 • Jabuke imaju snažna detoksikacijska svojstva i bogate su pektinima – vlaknastim materijama koje vezuju za sebe toksine i pomažu crevima da izbace ostatke probavljene hrane.
 • Gvožđe iz cvekle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi.
 • Napitak od ove tri namirnice efikasan je u održavanju zdravlja bubrega, jetre i gušterače.
 • Zbog snažnih antibakterijskih i antivirusnih svojstava, te zbog mnoštva antioksidansa, napitak štiti od infekcija i upala.

 

Kako koristiti napitak

Napitak od 1cvekle, 1šargarepe I 1 jabuke popijte ujutro, natašte. Doručkujte tek nakon sat vremena. Napitak možete piti i dva puta dnevno. Drugi put ga popijte do 17 sati poslepodne.

Preporuka je piti ga polako i svaki gutljaj nakratko zadržati u ustima.

Kura sokom bi trebalo neprekidno da traje od jednog do tri meseca, ako želite da postignete dugotrajne blagotvorne efekte na vaše zdravlje.

Članak indeksiran 21.10.2021. Zadnji put osvježen 21.10.2021.

Ocijenjeno u analizi