Odala ga pica: Kontraverzni influenser uhapšen zbog trgovine ljudima (FOTO, VIDEO)

Izvor/medij: Srpska info
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Andrew Tate nije pronađen zbog kutija pizze i Grete Thunberg

Kontroverzni influenser Endru Tejt, tražen zbog sumnje da je član kriminalne grupe, uhapšen je u Rumuniji u četvrtak, nakon što je slučajno otkrio svima gdje se nalazi u snimku na kojem je vrijeđao švedsku aktivistkinju Gretu Tunberg.

Nađen je zahvaljujući kutiji pice koja se vidi na snimku.

Prije nekoliko dana, Tejt je prozvao Tunberg na Tviteru, objavivši tvit u kojem govori koliko ima automobila i koliko oni gasova emituju.

– Zdravo Greta Tunberg. Imam 33 automobila. Moj Bugati ima v16 8.0L kvad-turbo. Moja dva Ferrarija 812 imaju 6.5L v12. Ovo je samo početak. Navedi svoju imejl adresu kako bih mogao da pošaljem kompletnu listu moje kolekcije automobila i njihovih ogromnih emisija štetnih gasova.

Greta Tunberg mu nije ostala dužna već je insinuirala da on ima mali penis.

Nakon što mu se Greta narugala, objavio je snimak na kome ju je dodatno vrijeđao i napravio kardinalnu grešku.

Tejt, kojeg policija traži zbog optužbi da je učestvovao u kriminalnoj grupi zbog trgovine ljudima i seksualne eksploatacije žena, u jednom trenutku na snimku traži da mu donesu picu, a ispostavilo se da je to “Jerry's pizzeria”, koja posluje u oblasti Bukurešta.

Policija je znala da Tejt ima prebivalište u glavnom gradu Rumunije, ali se on vješto krio i tamo nikada nisu uspeli da ga pronađu, a nisu ni slutili da je Tejt u to vrijeme bio u Rumuniji. Ali pica ga je odala i policija je brzo upala u njegovu rezidenciju. Tamo su proveli pet sati i na kraju odveli Tejta i njegovog brata Tristana u pritvor.

Tamo će braća ostati 24 sata, a javio se i njihov portparol.

– Ne možemo da govorimo o detaljima i zašto su braća uhapšena, ali možemo reći da Endru i Tristan Tejt imaju najveće poštovanje prema rumunskim vlastima i da će pomoći istrazi koliko mogu – rekao je portparol, prenosi Rojters.

Greta mu odgovorila nakon hapšenja

Nakon hapšenja Endrua Tejta, ponovo je reagovala mlada aktivistkinja.

– Evo šta se dešava kada ne reciklirate svoje kutije od pice – napisala je Greta.

Optužbe za trgovinu ljudima

Još u aprilu 2022, Endru Tejt se suočio sa optužbama za trgovinu ljudima u Rumuniji, zemlji u kojoj živi.

Naime, policija i tužioci su u aprilu u vili u Voluntarima pronašli dvije mlade žene, od kojih jedna ima američko državljanstvo. Žene su tvrdile da su ih na silu držala dva brata iz Britanije. Tristan i Endru Tejt su 11. aprila ispitivani pet sati, a zatim pušteni, ali su istrage nastavljene.

Tristan i Endru Tejt su britanski državljani, bivši kik-bokseri, koji su se pre nekoliko godina preselili u Rumuniju.

Članak indeksiran 12. 01. 2023 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me