ОДБАЦИТИ НАМЕТАЊЕ ШМИТА И ЊЕГОВЕ ОСВЕТНИЧКЕ ОДЛУКЕ

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

БРАТУНАЦ, 13. АПРИЛА /СРНА/ - Самозвани високи представник у БиХ Кристијан Шмит наставља вјековну, традиционалну германску мржњу и осветољубивост према Србима и свему што је српско, што је потврдио такозваним поништавањем одлуке Народне скупштине Републике Српске о имовини која је власништво Српске, оцијенили су из Удружења грађана "Источна алтернатива".

 

Из овог удружења поручују да је Шмит њемачки грађанин који борави у БиХ и лажно се представља те покушава неовлаштено преотети власт легално изабраним органима, што је неприхватљиво и никакве његове одлуке не треба озбиљно схватати и поштовати.

"Запад преко својих нелегалних представника незаконито настоји заплашити органе власти у Српској и увођењем санкција извршити притисак на њене лидере да омогуће да они спроводе планове политичког Сарајева и да развласте Републику Српску", наводи се у саопштењу.

Из "Источне алтернативе" оцјењују да западне силе својим једностраним дјеловањем крше Дејтонски споразум и намећу законе који воде унитаризацији БиХ и доминацији бошњачког народа над српским и хрватским, што доводи до незадовољства сличног оном из 1992. године када је избио оружани сукоб у БиХ.

Из овог удружења упозоравају све актере политичког живота у БиХ да се очува мир, те да се поштују Дејтонски споразум и остали закони проистекли из тог споразума који нису наметнути самовољом пристрасних високих представника.

Њемачки дипломата Кристијан Шмит рекао је јуче да је "обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти".

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 10. фебруара Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти. Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић објавила је 7. априла указ о проглашавању овог закона који би сутра требао да ступи на снагу.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me