ODBACITI NAMETANjE ŠMITA I NjEGOVE OSVETNIČKE ODLUKE

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Christian Schmidt nije “takozvani visoki predstavnik”

BRATUNAC, 13. APRILA /SRNA/ - Samozvani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nastavlja vjekovnu, tradicionalnu germansku mržnju i osvetoljubivost prema Srbima i svemu što je srpsko, što je potvrdio takozvanim poništavanjem odluke Narodne skupštine Republike Srpske o imovini koja je vlasništvo Srpske, ocijenili su iz Udruženja građana "Istočna alternativa".

Iz ovog udruženja poručuju da je Šmit njemački građanin koji boravi u BiH i lažno se predstavlja te pokušava neovlašteno preoteti vlast legalno izabranim organima, što je neprihvatljivo i nikakve njegove odluke ne treba ozbiljno shvatati i poštovati.

"Zapad preko svojih nelegalnih predstavnika nezakonito nastoji zaplašiti organe vlasti u Srpskoj i uvođenjem sankcija izvršiti pritisak na njene lidere da omoguće da oni sprovode planove političkog Sarajeva i da razvlaste Republiku Srpsku", navodi se u saopštenju.

Iz "Istočne alternative" ocjenjuju da zapadne sile svojim jednostranim djelovanjem krše Dejtonski sporazum i nameću zakone koji vode unitarizaciji BiH i dominaciji bošnjačkog naroda nad srpskim i hrvatskim, što dovodi do nezadovoljstva sličnog onom iz 1992. godine kada je izbio oružani sukob u BiH.

Iz ovog udruženja upozoravaju sve aktere političkog života u BiH da se očuva mir, te da se poštuju Dejtonski sporazum i ostali zakoni proistekli iz tog sporazuma koji nisu nametnuti samovoljom pristrasnih visokih predstavnika.

Njemački diplomata Kristijan Šmit rekao je juče da je "obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti".

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 10. februara Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti. Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović objavila je 7. aprila ukaz o proglašavanju ovog zakona koji bi sutra trebao da stupi na snagu

Članak indeksiran 15. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me