Raskrinkavanje.ba

Danasnje → ODE DEDIN UNUK NA PUT BEZ POVRATKA: Jauci u kući Milenkovića, Nebojša došao u posetu baki i deki pa ga NA SMRT PRETUKLI

14.11.2021
Tekst članka

U selu Stubal kod Kraljeva u noći između petka i subote došlo je do tuče u porodičnoj proslavi u kojoj je nastradao dvadesetpetogodišnji mladić Nebojša Milenković. Prema nezvaničnim informacijama, tom prilikom je M.M.(39) iz Kraljeva, naneo Nebojši više udaraca po glavi zbog kojih je nesrećni mladić bez svesti najpre hitno prevežen u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu, a potom i u kragujevački Kliničko bolnički centar.

Uprkos ogromnim naporima lekara da mu spasu život, mladić je, na žalost, u nedelju ujutro u podlegao povredama. O razlozima sukoba koji je doveo do tragičnih posledica u gradu na Ibru se, kao i u Stublu, i dalje samo nagađa. Prema priči meštana sve se, pod uticajem alkohola, dogodilo zbog jedne devojke. Najpre je, navodno, zbog nje brat nastradalog mladića ušao u konflikt sa drugim gostima, a potom je Nebojša pokušao da ga zaštiti i tragično završio.

– Nebojša je nedavno stigao kod babe i dede iz Švajcarske gde mu žive i roditelji.

Otišao je na to slavlje u prijateljsku, u ovom selu poznatu porodicu. A, šta se tamo tačno dogodilo znaju samo oni što su izazvali i učestvovali u tuči. U dvorištu porodične kuće Milenkovića u Stublu, čuju se tihi jecaji. U iščekivanju da pristigne Nebojšino telo iz Kragujevca, dedi Jovanu saučešće izjavljuju prijatelji, komšije, Nebojšini drugovi, poznanici… Svi da podele tugu i bol sa Milenkovićima.

– Ode dedin unuk na put bez povratka… Dobar mladić, sportista, teniser. Nema ga više, i šta ja tu još mogu da vam ispričam – kroz suze i nemoćno šireće ruke kaže deda Jovan.

– Ne znam šta se dogodilo, svašta se priča. I alkohol je očigledno učinio svoje. Znam samo da sam hteo da crknem kada su javili da je Nebojša teško povređen, kada sam otrčao tamo… Imao je teške povrede, ispostaviće se kobne.

Slično govori i Nebojšin brat Filip i ostala okupljena rodbina, ne želeći da nagađaju razloge sukoba.

– Nisam bio tamo i ne mogu ništa sa sigurnoćšu da tvrdim. Sve je to rekla-kazala. Našeg Nebojšu ništa ne može da nam vrati – neutešno dodaje Filip.

Šta je i ko je izazvao tuču i pod kojim okolnostima se tragedija dogodila biće, najverovatnije, poznato nakon istrage. Sahrana posmrtnih ostataka Nebojše Milenkovića biće obavljena u utorak na seoskom groblju u Stublu.

Kurir.rs/Novosti

Članak indeksiran 19.11.2021. Zadnji put osvježen 19.11.2021.

Ocijenjeno u analizi