Raskrinkavanje.ba

Urban feniks → ODE I BAJA...

19.08.2018
Tekst članka

Prije nekoliko mjeseci smijenjen je Premijer TK Bego Gutić - Guta, inače javnosti poznat po kabadahijskom ponašanju i po još uvijek neprocesuiranom kriminalu koji je odavno prevazišao kantonalne razmjere.

Za vrijeme Gutićeva komandovanja mogli su opstati jedino slijepi poslušnici, poltroni i beskičmenjaci kakav je bio i direktor BKC Tuzla Edis Bajić – Baja. Odmah nakon Gutićeve smjene najavili smo i skorašnju smjenu njegovog potrčka Edisa Bajića. Danas smo svjedoci da su smijenjeni obojica, a da ni za jednim od njih ne bi ni rođena majka zaplakala. Nad Gutićem je doduše malo prosuzio Safet Softić, svjestan da ga je dobrano iskoristio i potrošio za vlastiti obračun sa Mirsadom Kukićem, pa ja urgirao kod Bakira Izetbegovića da se Gutić kao nosioc izborne liste SDA za Skupštinu TK namiri još 4 godine na budžetskim jaslama.  Zbog loših savjeta Safeta Softića i sličnih, Izetbegovićeva SDA će po svoj prilici u oktobru doživjeti najveći izborni fijasko u povijesti, a Gutiću, Bajiću i ostalim sličnim krim uhljebima jedino će ostati da u strepnji iščekuju dan kada će organi gonjenja zakucati na njihova vrata da ih izvedu pred lice pravde.

Krim hobotnica

Gutiću će prema svim pokazatejima suditi Kantonalni sud u Tuzli, a Bajiću kao sitnom mišu mekinjašu u toj hijerarhiji Općinski sud Tuzla. Softić bi doduše, ukoliko ne bude polagao račune o kriminalnim privatizacijama banovićkih firmi u njegovoj režiji i o tome kako mu je supruga Aiša sa lakoćom šetkala po rukovodnim funkcijama iz jednog do drugog stuba vlasti dok masa nezaposlenih svakodnevno napušta ovu zemlju,  jedino mogao odgovarati pred Sudom časti SDA ili pred Saborom Islamske zajednice u BiH, obzirom da ovaj vječiti parlamentarac i budžetlija nikad u životu ništa nije potpisao u izvršnoj vlasti, slično kao i konkurent mu u utrci za Člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Donedavno se moglo jedino pisati o ovoj lopovskoj hijerarhiji, a odnedavno su organi gonjenja napokon počeli i konkretno raditi nešto po ovom pitanju. Izvršen je pretres BKC Tuzla i Bajićevog stana. Bajić je uhvaćen dok uništava dokaze iz BKC, a u stanu mu je pronađen pečat i krivotvoreni dokumenti iz BKC-a.  Baja je dakle gotov, ostalo je samo da mu se iskreno prouči Fatiha, kad je već on nije iskreno učio za vrijeme brojnih džematskih poltronisanja. Sljedeći je na redu Bego Gutić i njegova već dokazana krivična djela. Uzalud su Gutiću udruženi pokušaji sa Jasminom Imamovićem (čitaj Slađanom Ilićem) da navodno preko Izetbegovića instaliraju poslušnika Tomislava Ljubića za Glavnog državnog tužioca BiH.

Jasmin Imamović mladi musliman

Na kraju će ipak krivično odgovarati i Gutić i Imamović (čitaj Ilić), svak za svoja djela, a ako ih pokušaju zaštititi, odgovarat će i Ljubić i njegov postupajući.

Zato je uzalud Baji nada da će mu Guta pomoć preko Izetbegovića, baš kao i nada Jasminu Imamoviću da će mu Ljubić pomoći preko Orašja, tako što će zažmuriti nad propuštenim opštinskim nadzorom za nikad dovršenu zgradu 15 Maj i spakovat kompletnu krivicu Enveru Bijediću...

Članak indeksiran 11.09.2018. Zadnji put osvježen 11.09.2018.

Ocijenjeno u analizi