Oduzete zastave sa ljiljanima, evidentirana bezbjednosno interesantna lica

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Policija u Doboju nije navela da je oduzela “zastave Armije RBiH”

Dobojska policija sankcionisala je lice iz Zenice E.B. u čijem vozilu je pronađeno i oduzeto 30 komada ratnih zastava tzv. Armije BiH, a ovo lice i njegov saputnik su, kako navode iz policije, bezbjednosno interesantna.

Iz Policijske uprave Doboj Srni je rečeno da je lice E.B. sankcionisno zbog remećenja javnog reda i mira, kao i da je sa njim u vozilu bilo lice E.H. iz Zenice, te da su oba interesantna za službu i poslove bezbjednosti.

Vozilo "be-em-ve", u kojem su bili i gdje su pronađene zastave sa ljiljanima, kontrolisano je na parking prostoru jedne benzinske pumpe u Doboju.

Takođe, policija je u Doboju kontrolisala i putnički automobil "mercedes" kojim je upravljao M.M. iz Zvornika sa kojim su bila lica čiji su inicijali A.F. iz Kalesije, F.H. sa područja grada Zvornik i Š.I. iz Tuzle.

Prema nezvaničnim podacima, lica F.H. i A.F. evidentirana su u službenim evidencijama MUP-a u vezi terorizma i ekstremizma, F.H. je povratnik sa sirijskog ratišta za šta je presuđen pred Sudom BiH zbog krivičnih djela iz oblasti terorizma.

Srna nezvanično saznaje da je u pitanju Fatih Hasanović.

Članak indeksiran 21. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me