“Одвезао ме на силу у Ритопек, увукао у кућу и силовао”

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Seksualno nasilje kao povod za klikbejt naslove

Бранислав Лечић данас би требало да буде саслушан у полицији поводом оптужби глумице Данијеле Штајнфелд, која тврди да ју је силовао маја 2012. године, а портал Нова.рс открива шта досад знамо о случају који је узнемирио српску јавност. Наиме, према ономе што је глумица изјавила за амерички лист "Њујорк тајмс", Лечић ју је сексуално напаствовао у кући на периферији града, међутим, он се ту није зауставио, већ је свакодневно на пробама морала да трпи његово узнемиравање.

Амерички лист најпре је навео да се силовање догодило маја 2012. године, након чега је глумица одлучила да се пресели у Америку и тамо започне нови живот.

danijela štajnfeld

“Штајнфелд каже да је Лечић прво инсистирао да шетају по оближњем парку. После је претпоставила да ће је одвести кући, али он је одвезао у погрешном смеру, уплашио је и рекао јој да је води да види прелеп поглед на Београд. Када су стигли у кућу на брду на периферији града, рекла је да ју је Лечић свукао и сексуално напастовао, упркос чињеници да је плакала и више пута је рекла ‘не’”, пише у тексту који даље преноси Данијелине речи:

“У том тренутку сам била тако измучена. Тражио је од мене да му радим неке ствари. Желела сам да учиним било шта само да се то мучење заустави. Нисам могла да померам руке, уста, нисам могла да престанем да плачем”, казала је она.

Наводно, реч је о Лечићевој викендици која се налази у Ритопеку.

Ипак, глумац се ту није зауставио, већ је накнадно Штајнфелд претрпела нова узнемиравања од стране Лечића. Наиме, како тврди амерички лист, после једне представе глумац јој завукао руку под сукњу.

“Онда, једног дана, у његовој свлачионици, он је нагло гурнуо руке под њену хаљину. Штајнфелд је рекла да се повукла и побегла, запањена, али одлучила је да то не каже директору, јер се бринула да јој неће веровати и да би то могло да наштети њеној каријер”, пише тај лист и додаје:

“Штајнфелдова се истргла и побегла, била је у шоку, али је ипак решила да ништа не говори режисеру, јер се плашила да јој неће веровати, као и да би то могло да јој уништи каријеру”, наводи се даље.

Подсетимо, “Њујорк тајмс” је навео и да им је Данијела Штајнфелд доставила комплетан снимак од 77 минута разговора, који је иначе трајао око 90 минута, а снимала је док јој се није испразнила батерија на телефону.

Инсајдер је у понедељак објавио део аудио снимка у трајању од минут и 45 секунди, који је Данијела Штајнфелд доставила тужилаштву, а на снимку се јасно чује Лечићев глас који не негира догађај већ чак каже да је требало да јој буде част што му се допала.

Иначе, Лечић је у разговору за “Њујорк тајмс” рекао да су на том разговору Данијела и он увежбавали дијалог, док је поменути амерички лист, након анализе, закључио да нема индицијала да је то тачно.

Подсетимо, Лечић би данас требало да буде саслушан у полицији у својству грађанима, а он је за медије изјавио да није крив. Тужилаштво засад води предистражне радње у случају Штајнфелд.

Иначе, глумица је изјаву дала прошле недеље, након чега се вратила у Америку.

Њој је досад велики број колега пружио подршку у тешком периоду кроз који пролази.

Članak indeksiran 13. 05. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me