OFICIR CIA: Radovan Karadžić je bio naš čovek, Srebrenica je politički marketing!

Izvor/medij: Telegraf
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Izmišljeni intervju s bivšim agentom CIA-e već deceniju kruži Balkanom

- Na listi plaćenika CIA bili su i Stipe Mesić, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović - tvrdi bivši visoki izaslanik i oficir ove američke obaveštajne agencije

Robert Baer, bivši visoki izaslanik i oficir CIA koji je na prostoru Jugoslavije radio u periodu od 1991. do 1994, kaže da su na listi plaćenika te agencije bili Stipe Mesić, Franjo TuđmanAlija IzetbegovićRadovan Karadžić, mnogi savetnici i članovi vlade Jugoslavije, pa čak i pojedine vojne formacije!

Baer, koji je je ujedno i autor mnogih dela u kojima je odavao informacije o CIA i o administraciji Bila Klintona i Džordža Buša, zbog čega je nekoliko puta hapšen i privođen, kaže da je u SFRJ stigao 12. januara 1991. godine sa zadatkom da pripazi na navodne teroriste srpske nacionalnosti, koji bi trebalo da napadnu Sarajevo.

Navodno su srpski teroristi po imenu "Vrhovna Srbija" planirali da izvedu bombaške napade na ključne zgrade u Sarajevu zbog želje da Bosna izađe iz tadašnje Jugoslavije. Takva grupa nikad nije postojala! I nas je centrala prevarila. Ova operacija imala je naziv "Istina", iako je to bilo sve, samo ne to! - tvrdi on.

Baer kaže da nije smeo da odbije dodeljen zadatak jer se, kako kaže, CIA ne odbija, pogotovo ne tada jer su svi bili nervozni i skloni
paranoji.

 

VESTI

  • 0:28

Gost ubio provalnika koji je pištoljem pljačkao u restoranu: Neće biti optužen

 

VESTI

  • 3:08

Čemu ovakve krađe: Devojka opelješila novogodišnje i božićne ukrase iz zgrade u Beogradu

Mnogi agenti i visoki činovnici CIA su nestajali samo zato što su odbili da rade propagandu protiv Srba u Jugoslaviji. Ja lično sam bio šokiran dozom laži naše agencije i političara! Mnogi agenti su radili propagandu, a da nisu ni svesni šta rade. Jednostavno, svako radi delić priče i samo onaj ko je sklopio celu priču zna pozadinu, a to su političari - kaže on.

Bivši oficir CIA kaže da su mnogi političari bivše Jugoslavije, generali i novinari bili plaćeni od strane CIA.

Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Alija Izetbegović, mnogi savetnici i članovi vlade Jugoslavije... Plaćeni su i bili srpski generali, novinari, pa čak i pojedine vojne formacije. Jedno vreme je plaćen bio i Radovan Karadžić, ali je prestao da uzima pomoć kad je shvatio da će biti žrtvovan i optužen za zločine u Bosni - tvrdi on u intervjuu datom Milošu Ćupurdiji.

Robert Baer uverava da je broj žrtava u Srebrenici jednak broju ubijenih Srba i dodaje da je taj zločin preuveličan i da je delo političkog marketinga.

Srebrenica je preuveličana priča i nažalost veliki broj ljudi je izmanipulisan. Broj žrtava je jednak ubijenim Srbima i drugima, ali Srebrenica je politički marketing. Moj šef, koji je inače bio nekada u američkom Senatu, nekoliko puta je napomenuo da će biti nekakva prevara u Bosni. Mesec dana pred navodni genocid u Srebrenici mi je rekao da će taj grad biti uporište medija širom sveta i dao nam je instrukcije da zovemo medije. Kad sam pitao zašto, rekao je: "Videćeš". Dobijena je naredba da s novonastalom bošnjačkom vojskom udarimo po kućama i civilima. Naravno, to su bili građani Srebrenice. U tom trenutku sa druge strane udarili su i Srbi. Verovatno je i njih neko platio i nahuškao! - prepričava Baer.

On tvrdi da su mnoge žrtve u Srebrenici sahranjene kao muslimani, a bili su Srbi ili druge nacionalnosti.

- Žrtve u Srebrenici su bile tu zbog Bosanaca, Srba i Amerikanaca, ali sve je prepisano Srbima. Pre nekoliko godina je moj drug, bivši agent CIA i sadašnji čovek u MMF, rekao da je Srebrenica proizvod dogovora između američke vlade i političara u Bosni. Srebrenica kao grad je žrtvovana jer je nakon tog navodnog zločina Srba, Amerika imala povoda za napad - kaže on.

(D. Z.)

Članak indeksiran 16. 01. 2023 Zadnji put osvježen prije 8 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me