Raskrinkavanje.ba

Oslobođenje → Oglasilo se Ministarstvo vanjskih poslova: Srbija je zatvorila ambasadu u Ukrajini

16.10.2022
Tekst članka

„Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona

Ambasada Srbije u Ukrajini biće privremeno zatvorena iz bezbjednosnih razloga, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviće da do sticanja uslova za povratak posao obavlja iz Beograda, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenose mediji.

„Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona (+381-11) 3068-888 i (+381-11) 3068-884, ili mogu pisati na i-mejl adresu [email protected]“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su im za svu pomoć i saradnju na raspolaganju i ambasade Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je još 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su namjeravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje.

Članak indeksiran 20.10.2022. Zadnji put osvježen 21.10.2022.

Ocijenjeno u analizi