Огледало ЕУ и Запада: Нацистички симболи на фотографијама Главног команданта Оружаних снага Украјине?

Izvor/medij: IN4S
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Vrhovni komandant ukrajinske vojske ne nosi narukvicu s kukastim krstom

На металној наруквици су приказани различити симболи, укључујући кукасти крст, потпуно исти као на заставама нацистичке Њемачке

Главни командант Оружаних снага Украјине (АФУ) Валериј Залужни објавио је на својој страници на друштвеној мрежи Твитер фотографију на којој се јасно види да на руци носи наруквицу са нацистичким симболима, преносе су руски медији Ура.ру и Лента.ру.

На металној наруквици су приказани различити симболи, укључујући кукасти крст, потпуно исти као на заставама нацистичке Њемачке.

Валериј Залужни (48) је главни командант Оружаних снага Украјине од 27. јула 2021. године.

,,Свастика“ је првобитно била древни индијски знак благостања, али је у 20. вијеку симбол постао познат као обиљежје фашизма и нацизма.

Подсјетимо, ово није први пут да се у Украјини величају и истичу нацистички симболи. Недавно је предсједник Украјине Володимир Зеленски објавио фотографију на свом Телеграм каналу, на којој се види Амблем Националсоцијалистичке њемачке радничке партије, Панцер дивизије „СС Леибстандарте Адолф Хитлер“. Зеленски је убрзо обрисао фотографију са свог Телеграм канала.

Раније је амбасадор Луганске Народне Републике (ЛНР) у Русији Родион Мирошник говорио о нацистичким симболима Украјинаца и украјиске војске. Он је истакао да су Украјинци на овај начин ,,пљунули на гробове осам милиона Украјинаца које су убили нацисти током Великог отаџбинског рата“.

Članak indeksiran 17. 10. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me