OHR upozorava političare: Isuviše je kontraproduktivne i provokativne retorike u BiH

Izvor/medij: BH dijaspora
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Formula “Bh. dijaspore”: Strah+panika=klikovi i zarada

Ured OHR-a odnosno visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini konačno se oglasio povodom navodnih ratnohuškačkih izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

“Isuviše je kontraproduktivne i provokativne retorike u BiH. Sve javne ličnosti trebale bi pažljivo i odgovorno birati svoje riječi. Odgovornost je prvenstveno na izabranim i vladinim zvaničnicima, kao što je više puta istaknuto u izvještajima visokog predstavnika Ujedinjenim nacijama. Poruka je ista za sve: BiH je jedinstvena multietnička suverena država koja se sastoji od dva entiteta, u kojima svi građani – tri konstitutivna naroda i ostali – žive i rade zajedno. Javne ličnosti imaju odgovornost da doprinose miru i pomirenju“, rekla je Ljiljana Radetić, glasnogovornica OHR-a.

Oglas

Podsjetimo, Izetbegović je govorio o proizvodnji oružja u BiH, a onda je uslijedila salva žestokih reakcija.

“Mi sigurno nećemo trošiti novac na kupovinu raketnih sistema i aviona i trošiti stotine miliona dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju. Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svih vrsta municije. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože”, kazao je Izetbegović.

SNSD je ovu izjavu okarakterisao ratnohuškačkom…

Članak indeksiran 30. 04. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me