Raskrinkavanje.ba

Žena Portal → Olbrajtova OPET PLJUJE na srpske žrtve: Bombardovanje je “MILOSRDNI ANĐEO”, Kosovo je test DEMOKRACIJE!

30.10.2020
Tekst članka

Svi oni koji su iz Srbije a koji su krajem 90 ih imali bar 15 godina vjerujemo da se sjećaju velikog bombardovanja od strane Nato snaga, a sve povodom rata u Bosni i Hercegovini. Srbija je tada optužena da je ratovala u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a kao posljedica svega toga bilo je bombardovanje vojnih, ali i civilnih ciljeva u Srbiji. 

Od tih godina, Sjedinjene Američke Države nisu nikako dobro došle u ovu zemlju, a svaki vid ulaska Amerike u Srbiju na ovaj ili onaj način, gledan je sa podozrenjem. Medlin Olbrajt je tada bila jedna od ključnih faktora koji je odlučio da li krenuti sa ratnim avionima na Srbiju ili ne. Ona je nedavno izjavila da je Kosovo test demokratije, a sve zbog nedavnih sastanaka srpske i kosovske strane u Vašingtonu, kada su potpisani neki sporazumi.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ona je tako govorila na onlajn okruglom stolu, a jedna od tačaka istog bila je i situacija između Kosova i Srbije. Ovim skupom je predsjedavao Elliot Engel, a Olbrajtova je opasno kritikovala Trampov odnos prema samom problemu Kosova, i rekla je da se više mora posvetiti ovome problemu. Kako je sama rekla cilj te 1998-1999 godine je bio da se ujedini svijet oko mira i donošenja normalnih odluka za cijelo čovječanstvo.

Ona je navela da je tih godina koliko god da ga amerikanci osporavali, Bil Klinton imao jako dobre poteze, a jedno od njih je bilo svakako i bombardovanje Srbije. Američke patriote su pravi prijatelji albanaca, rekla je na kraju konferencije Medlin Olbrajt. Vaša mišljenja o cijeloj ovoj priči?

 

Članak indeksiran 12.11.2020. Zadnji put osvježen 12.11.2020.

Ocijenjeno u analizi