Raskrinkavanje.ba

Kurir → "ONI KOJI NEMAJU ŠTA DA PONUDE NAUCI, BAVE SE PROROČANSTVIMA! Poznati klimatolog o klimatskim promenama: Zaboravite sve što znate!

27.07.2023
Tekst članka

Milan Stevancevic klimatolog, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" povodom strašnih vremenskih neprilika kojima smo svedočili u Srbiji u proteklom periodu.

Milan Stevancevic klimatolog, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" povodom strašnih vremenskih neprilika kojima smo svedočili u Srbiji u proteklom periodu.

Još jedna oluja ostavila je trag za sobom. Gradjani se uz pomoć stručanjaka sve više upoznaju sa ovom fenomenom.

Preovladava strepnja da ćemo i u buduće morati da živimo sa jakim olujama koje se u stručnim krugovima nazivanju superćelijskim.

Moramo da se okrenemo Suncu, siguran je Stevančević koji kaže da se ovakve oluje javljaju jednom u 10 godina, a Sunce je jedini izvor energije.

NE PROPUSTITE

'ONO ŠTO ĆU VAM SADA REĆI BIĆE RAZOČARAVAJUĆE' Poznati klimatolog: Topla i hladna vazdušna masa nemaju NIKAKVE VEZE sa olujama

- Bez Sunca ne može ni vetrić da pirka. Energija koja dolazi sa sunca je u obliku čestica i ulaze u atmosferu na dva načina. Posle prodora kroz magnetnu odbranu zemlje, jedan deo čestica ulazi kroz severni magnetni pol i gura deo vazdušne polarne mase ka nama, i u tom hodu gubi energiju, pa su kod nas oluje lakše, a grad je otprilike oko 1 centimetar - započinje razgovor Stevančević.

On je pojasnio da je u Americi normalna pojava grad, i tornado i da je čak jedne godine tamo bio grad veličine 20 centimetara.

- Vidite, treba nešto da zaboravite, klimatske promene ne postoje. Temperatura nije klimatski parametar! Temperatura može da raste i opada, a klima ne mora da se menja - rekao je Stevančević.

Članak indeksiran 09.08.2023. Zadnji put osvježen 09.08.2023.

Ocijenjeno u analizi