Raskrinkavanje.ba

Avaz → OPAKE GLASINE IZ AFRIKE: Kinezi pakuju ljudsko meso u konzerve i izvoze ga nama

20.05.2017
Tekst članka

Kineska vlada je izdala saopštenje u kom demantuje izvještaje u kojima je navedeno da se u ovoj državi pakuje ljudsko meso kao govedinu i da se kao takvo šalje u afričke države.

Navodno se konzervirano meso izvozi u Zambiju gdje se prodaje u mnogim prodavnicama. Zvaničnici su bili primorani da reaguju nakon što su u afričkim medijima objavljeni navodi Barbare Akosue Aboagye.

barbara

Post Barbare Akosue Aboagye

Ona je na Facebooku postavila užasavajuće fotografije kao dokaz, a ovaj post je podijeljen više od 26.000 puta. Na nekim južnoafričkim sajtovima se išlo čak tako daleko da su kao razlog izvoza ljudskog mesa naveli prenaseljenost Kine. Također, istakli su i da u ovoj zemlji nema prostora za sahranjivanje mrtvih.

Kineski ambasador u Zambiji Jang Jouming je izjavio da se radi o glasinama lokalnih tabloida i zlonamjernim klevetama, prenosi Kurir.

Srećom, utvrdilo se da se radi o podvali jer su takve slike napravljene još 2012. godine u cilju promocije filma "Resident Evil 6". Jouming je zatražio i istragu povodom ovog događaja.

 

 

Članak indeksiran 11.01.2018. Zadnji put osvježen 11.01.2018.

Ocijenjeno u analizi