Opasan plan koji ne sluti dobro! Ustavni sud BiH Republici Srpskoj, oduzeo 94.000 hektara zemljišta! Evo zbog čega…

Izvor/medij: Vesti net
Ocjena: Klikbejt Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nebuloze o “naseljavanju terorista na zemljištu oduzetom od Republike Srpske"

Šta se zaista krije iza najnovije odluke Ustavnog suda BiH?

Opasan plan! Ustavni sud BiH oduzeo je 94.000 hektara zemljišta Republici Srpskoj, praktično pogazivši sve dogovoreno u Dejtonu, a iza te odluke krije se namera Bakira Izetbegovića da na tom prostoru naseli izbeglice iz Sirije, ali i radikalne islamiste, teroriste povratnike koji po povratku u BiH dobijaju minimalne zatvorske kazne…

Oko 7.000 migranata trenutno u BiH

Prema poslednjim procenama Međunarodne organizacije za migracije IOM, u BiH trenutno boravi oko 6.000 do 7.000 migranata.

 

 

 

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević za „Alo!“ navodi da se iza odluke pomenutog suda, između ostalog, zaista i krije takva namera Sarajeva da RS preplavi migrantima.

– Taj samozvani ustavni sud u kojem sede dva bivša generalna sekretara SDA, kao i tri stranca, doneo je odluku kojom želi da sruši RS. Ovo je praktično i objava rata, pa ne sumnjam da Sarajevo namerava da tu zemlju dodeli Arapima, nastani migrante i teroriste iz Sirije, ali postoji i ambicija da se nakon ovoga preuzmu i vojni objekti u RS.

Drugo, kakva je poruka Srbima, ali i Hrvatim, da imate zemlju koja ne računa na dva konstitutivna naroda? Ovde je reč o nekompetentnom sudu koji ruši Dejtonski sporazum – navodi na kraju Galijašević i upozorava da bi migranti upravo mogli da budu iskorišćeni i za izazivanja incidenata u RS ukoliko uz pomoć oružanih snaga BiH budu naseljavani na zemljištu koje je oduzeo Ustavni sud.

Vučić danas sa predstavnicima Srba iz regiona

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas (11) s predstavnicima Srba iz regiona. Planirano je da se sastanak održi u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a prisustvovaće mu i patrijarh Irinej, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

 

 

 

– Danas ću da saslušam Dodika i Cvijanovićevu da čujem šta misle. Uvek ću da insistiram na očuvanju mira i stabilnosti u BiH, jer mi poštujemo integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH – rekao je Vučić.

Stefan Stamenkovski, predsednik Zavetnika, za naš list navodi da pomenuta odluka Suda predstavlja nastavak etničkog čišćenja Srba.

– Namera vladajuće strukture Federacije BiH da protivno zakonu i međunarodno priznatim standardima podržavi imovinu Srba, prognanih sa svojih vekovnih ognjišta, stavila bi tačku na etničko čišćenje započeto u devedesetim.

Ono što dodatno zabrinjava jesu planovi Evropske unije da veliki broj migranata sa Bliskog istoka i Severa Afrike trajno naseli na Balkanu.

To bi značajno promenilo etničku i konfesionalnu sliku Bosne i Hercegovine na štetu srpskog naroda. Pošto su za realizaciju planova, koji će EU rasteretiti od migrantskog talasa, spremne milijarde iz evropskih fondova, ne bi me čudilo da se iza plana nezakonitog podržavljenja srpske imovine kriju lukrativni motivi organa vlasti i pojedinaca iz Federacije Bosne i Hercegovine. Republika Srpska i Srbija nekako ne smeju da dozvole da imovina prognanih Srba postane retroaktivni ratni plen Bakira Izetbegovića – kaže Stamenkovski.

 

 

 

Skupština RS u ponedeljak

Posebna sednica Skupštine RS zakazana je za ponedeljak, s jednom tačkom dnevnog reda – “Informacija u vezi antidejtonskog delovanja Ustavnog suda BiH“.

Dodik je ranije rekao da će na sednici biti usvojeni određeni stavovi o daljim koracima RS, koja ne prihvata odluku Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu u RS.

S druge strane, Bakir Izetbegović, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA), optužio je Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH, da pretnjama blokadom vlasti pokušava da sprovede „tihi državni udar“.

– Ustavni sud je po prizivu grupe poslanika u Narodnoj skupštini RS zaustavio pokušaj otimačine zemlje povratnika.

Režim u tom entitetu ne poštuje odluke Ustavnoga suda, od nas ultimativno traži da promenimo sastav Ustavnog suda kako se slične otimačine ubuduće ne bi mogle sprečiti. Upuštaju se u nezakonite blokade rada državnih institucija – rekao je Bakir za „Dnevni avaz“.

Izetbegović je i dodao da delimičnu krivicu za takvo stanje ima međunarodna zajednica jer nisu reagovali na slične ucene.

 

 

 

 Flagrantno, nedvosmisleno i drsko suprotstavljanje, pa i izrugivanje presudama Ustavnoga suda BiH i autoritetu Ureda visokog predstavnika prošlo je bez sankcija i pravoga odgovora i to nas je dovelo u ovu situaciju – rekao je Izetbegović i pozvao HDZ BIH da stane uz „probosanske snage“, koje uz SDA čine Demokratska fronta (DF) Željka Komšića i Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića.

Sarajevo proteruje i mrtve Srbe

Kantonalna uprava Sarajevo najavljuje zakon na osnovu kojeg može da iskopa ostatke oko 13.000 osoba, mahom srpske nacionalnosti. Razlog je neplaćanje naknade za održavanje groba, piše „Politika“.

(Alo)

Članak indeksiran 21. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me